2023.07.06. 08:30:00 7684 273

Mondj nemet a szúnyogokra természetesen: Házi módszerekkel a vérszívók ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vicces, ugyanakkor bosszantó az a helyzet, amikor a megvásárolt szúnyogriasztóval lefújt családot jobban eszik a szúnyogok, mintha szúnyogok elleni védelem nélkül ücsörögnénk nyár este az udvaron. Ilyenkor megfordul az ember fejében, hogy valamilyen alternatív megoldás felé fordul, amennyiben a citronellás szúnyogriasztó gyertyák nem elegek a nem kívánt véradás megelőzésére.

Szúnyog ellen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szúnyog ellen

Biztosan sokan fintorogtok, ha a fokhagyma nevét halljátok meg megoldásként, amit meg is értek. A fokhagyma erős illatát nemhogy a szúnyogok, de mi magunk sem szeretjük, ezért amelyett, hogy a gerezdeket ennénk vagy a higított hagymalével kennénk magunkat, válasszunk más, ugyanakkor csakugyan természetes szúnyogriasztási lehetőséget:

Otthon készíthető szúnyogriasztók - természetes összetevőkből

Szúnyogriasztó növények

A citromfű, a citromfűz és a citromillatú geránium olyan kedves növényeink, amelyek azonkívül, hogy szépen dekorálják udvarunkat és a teraszunkat, még a szúnyogok távoltartásában is a segítségünkre lehetnek.

A legegyszerűbb spray és kence

Keverjünk össze 10-15 csepp citromfű illóolajat és 100 ml vízet, hogy a legtermészetesebb módon védekezhessünk a szúnyogok ellen. A szórófejes palackból önmagunkra, vagy a környezetünkre fújt keverék majd elűzi a zümmögő kis vérszívókat.
A bőrre felvihető lehetőségből létezik olyan is, amelyik kimondottan jót tehet a nyári ártalmaknak kitett bőrünknek:
Keverjünk össze egy kisebb tégelyben 1 evőkanálnyi E-vitamin olajat és néhány cseppet a kedvenc illóolajunkból a következők közül: levendula, rozmaring vagy citrom. Ezután pedig már csak a szabad bőrfelületeinkre kell belőle kennünk vékonyan a szúnyogok távoltartása érdekében.

Füstölő szúnyogok ellen

A szúnyogok nem szeretik a füstöt, de mivel sem máglyát, sem bográcsot nem akarhatunk minden szabadban töltött esténken égetni, így máshogy kell előidéznünk azt.
Használjunk ehhez olyan kiszárított növényeket, amelyeknek szúnyogriasztó hatásuk van! Ilyen például a már ismert citromfű mellett a rozmaring, az eukaliptusz vagy szegfűszeg is.
A rendelkezésre álló szárított növényt egy tűzálló edényben gyújtsuk meg, és ezt így helyezzük ki a terasz stratégiai pontjaira. A tűzbiztonságra most is fordítsunk kiemelt figyelmet!

Forrás: www.goloka.hu, www.agraroldal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...