2021.02.17. 13:08:41 12745 293

Muffinfánk vagy fánkmuffin egyre megy, a hasunkban jó helyen lesz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lassacskán véget ér a fánk szezon, de muffinként tálalva egy kicsit meghosszabbíthatod a "létjogosultságát" (bár szerintünk fánkot az év 365 napján lehetne enni ilyen-olyan formában :)). Ezt a muffinfánkot könnyedén meg is töltheted, sütőben sütheted!

Muffin fánk | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Muffin fánk | Fotó: gizi-receptjei.blogspot.com

Muffinfánk recept

Hozzávalók 20 db muffin fánkhoz:

  • 30 dkg liszt (Nagyi titka)

  • 1,5 dl tej

  • 1,5 dkg élesztő (friss)

  • 1 tojás (közepes)

  • csipet só

  • 1,5 ek porcukor

  • 1 cs vaníliás cukor

  • 5 dkg vaj

  • ízlés szerint mogyorókrém vagy keményebb lekvár a töltéshez

  • 1 kisebb tojás a lekenéshez

Elkészítés:

A tejet langyosítsuk meg egy teáskanál cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt, és pár perc alatt, futtassuk fel.

A lisztet keverjük össze a sóval. A vajat olvasszuk fel, és hűtsük vissza.

A keverőtálba üssük bele a tojást, adjuk hozzá az olvasztott vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd keverjük össze.

Ezután öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, szitáljuk hozzá a lisztet, majd dagasszuk meg a tésztát.

A kelesztőtálat szórjuk meg liszttel, majd helyezzük bele a megdagasztott tésztát, és langyos helyen kelesszük egy óra alatt a duplájára.

Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki fél centi vastagra, és szaggassuk ki kb. 10 cm-es pogácsaszaggatóval. A leeső részeket gyúrjuk össze, nyújtsuk ki, és szintén szaggassuk ki. (Én egy 10 cm átmérőjű bögrével szaggattam ki.)

A kiszaggatott tésztakorongok közepére tegyünk egy kisebb kanál mogyorókrémet, majd jó erősen csípjük össze, és formázzuk meg a tésztát, nehogy sütés közben kifolyjon a töltelék.

Ezután helyezzük szilikonos vagy papír muffin formába a megtöltött tésztát, majd tegyük egy gáztepsire egymás mellé, takarjuk le konyharuhával, és szobahőmérsékleten kelesszük 30 percig.

Az újrakelesztett tészta tetejét kenjük le felvert tojással, mielőtt betennénk a sütőbe.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt készre. (Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsin hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. Én mogyorókrémmel töltöttem meg, de ízlés szerint keményebb állagú lekvárral is megtölthetjük a tésztát.

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...