2021.03.24. 10:00:00 7309 210

Munka mellett tanulni? Ezekkel a tippekkel nem lehetetlen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A munkaerőpiaci kereslet és kínálat folyton változik, hogy te se maradj le a jó lehetőségekről, érdemes lépést tartani a trendekkel. Ha pedig teljesen más területen vágynál munkálkodni, nosza, képezd át magad! Hogy a tanulás beleférjen az időbeosztásodba, néhány dolgot tarts észben!

Munkát és tanulást koordináló nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Munkát és tanulást koordináló nő

Sokan csak álmodoznak a nagy kitörésről, mivel nehéz kilépni a komfortzónájukból. Bár a tanfolyamok és egy felsőoktatásbeli szak elvégzése valóban nagy kihívást jelent, azért lehetetlennek nem mondanánk. A tanulósarok kialakítása mellett még mit tehetsz? Többek között aludj eleget, egyél egészségesen és felejtsd el a halogatást!

1. Tartsd az egyensúlyt!

Habár az iskolapadba való visszatérés akár több évtizedes kihagyás után rémisztőnek tűnhet, ne vesd bele magad túlontúl! A túlterhelés a legrosszabb, amit tehetsz magaddal, mivel emiatt egyik életterületeden sem fogsz tudni rendesen helytállni. Egy-egy képzésen az ajánlott tárgyakon kívül sokkal többet nem éri meg felvenni, főleg az elején! Ne feledd a kötelező minimum menedzselése is éppen időbeli korlátot jelent. Az egészség a végzettség megszerzésénél legyen mindig fontosabb!

2. Tartsd az ütemtervet!

Ami abszolút elengedhetetlen terved sikeres végrehajtásához, az a mindenkor betartott ütemterv! Jó időgazdálkodás hiányában a kiégés garantálható. A napi (és heti) feladatokat figyelembe véve minden nap foglalj le egy bizonyos idősávot a tanulmányoknak, ezt igyekezz tartani az elejétől a végéig. Ha korán kelő vagy, ez lehet a reggeli órákban is, de a nagyon éjszakába nyúló tanulástól inkább óvakodj – a kialvatlanság elkerülése miatt. Az új rutin megszokása eltarthat akár 4 hétig is, ne add fel!

3. Részesítsd az online oktatást előnyben!

Ennek létjogosultságát a világjárvány szemszögéből nem is nagyon magyaráznánk túl, első a biztonság. Az online kurzusok amúgy is idő- és költség hatékonyabbak a dolgozó felnőttek számára, a tananyagot is rugalmasabb időbeosztásban sajátíthatod el. De ne élj vissza ezzel a nagyfokú szabadsággal, és a konzultációra nyújtott lehetőséget is mindig érdemes kihasználni.

Mit és miért tanuljunk?

Aki nem szándékozik elhagyni az addigi pályáját, annak is szüksége van az időnkénti megújulásra, hogy szakterületén előre léphessen, és lépést tudjon tartani az új nemzedékkel. A személyiségfejlesztő tanfolyamok és a digitális világ újdonságainak felfedezése mindig kifizetődő ismereteket nyújtanak, de ugyanilyen jól járhatsz azzal is, ha mélyíted tudásokat az idegen nyelvek terén.

Forrás: www.simply-woman.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...