Munkahelyi vagy házibuli? Hangolódj házi készítésű koktélokkal!
Íme, itt van az év várva várt része, amikor 11 hónapnyi hajtás után a munkahelyi közösségek, és a baráti társaságok kicsit ellazulhatnak végre. Az ünnepi partik ütős részét pedig a kiütős alkoholos italok jelentik. A batyus bálokon káprázatos ruhánkon kívül saját keverésű koktéljainkkal zsebelhetjük be a legnagyobb dicséreteket.
Azért, hogy a koktéljaink egyszerre legyenek mutatósak és finomak is, használjunk hozzájuk sok-sok gyümölcsöt!
„Áfonyás pezsgés”
Hozzávalók:
- hűtött prosecco habzóbor vagy pezsgő
- áfonyás vodka
- szárított áfonya
Töltsük meg a pezsgőspoharat bő háromnegyedig pezsgővel, majd a tetejére töltsük rá az áfonya lével ízesített vodkát és végezetül potyogtassunk bele egy negyedmaréknyit a szárított gyümölcsből.
„Téli grapefruit”
Hozzávalók:
- ¾ rész vodka
- ¾ rész grapefruit ízesítésű vodka
- 3 rész almabor
- grapefruit és fahéj a díszítéshez
Egy jéggel töltött vodkás pohárba adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat, ezután röviden keverjük meg az italt. A pohár szélét díszítsük egy háromszög alakúra vágott grapefruit gerezddel, míg a fahéj rudat állítsuk bele a pohárba.
„Bögrés whiskey”
Hozzávalók:
- 1 ½ rész skót whiskey
- 4 rész forró tea
- ¼ rész citromlé
- ½ rész mézszirup
A koktélt az összes hozzávaló egymáshoz vegyítésével hozzuk létre, és meghökkentő módon - de a téli időszakhoz illően - forró csokihoz való bögrékben tálaljuk. Díszíthetjük 1-1 karika citromszelettel és fahéjjal.
Bármilyen ízletesek is, a parti hevében is illik tartani a mértéket! :)
Forrás: entrepreneur.com/slideshow/324249