Nagyszerű ötlet vacsorára: zöldséges rakott burgonya!
A rakott krumpli is isteni, de valljuk be, hogy nem éppen a könnyen emészthető ételek közé tartozik, főleg, ha úgy készítitek, mint ahogy a férjem szereti: jó sok kolbásszal. Az ízének egyértelműen jót tesz, de az is biztos, hogy éjszakai forgolódás lesz a vége, ha este fogyasztjuk, vagy erős kajakóma, ha ebédre. :) Most azonban itt megmentőnk!
A következő recept nagy előnye, hogy az előkészítés után max. negyedórát van a sütőben, így nagyon gyorsan az asztalra kerülhet. A hozzávalókat (főtt burgonya, párolt zöldség) már az előző nap elkészíthetjük (vagy amikor az időnk jobban engedi), így tényleg egy fantasztikusan gyors, friss és meleg ételt tehetünk a család elé.
Zöldséges rakott burgonya zöld fűszerekkel
- 1.5 kg burgonya
- 0.5 kg mexikói keverék (vagy bármilyen zöldség)
- 1 ek olívaolaj (a tepsi kikenéséhez)
- chili ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- kakukkfű ízlés szerint
- rozmaring ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 10 dkg trappista sajt (opcionális)
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben, héjában előfőzzük. A zöldségeket a fűszerekkel, kevés víz hozzáadásával roppanósra pároljuk. Ha a burgonya meghűlt, meghámozzuk, majd belekarikázzuk a felét az enyhén kiolajozott tepsibe. Rákanalazzuk a zöldség felét. Meghintjük egy kevés sóval, borssal. Erre aztán jöhet megint egy réteg burgonya, majd a maradék zöldség. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és mehet is a sütőbe. Előmelegített sütőben, alacsony fokozaton kb. 10 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Recept: nosalty.hu