2020.10.06. 15:54:15 7089 212

Narancssárga, krémes és nem sütőtök! Őszi sláger lehet a sárgarépaleves!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mit tehet az ember lánya, ha az ember végre finom, meleg levesre vágyik? Főz egyet! Nálunk mindig van egy olyan zöldségleves, amit szinte hetekig ennénk, hogy aztán jól ne együk hónapokig. :) Úgy érzem, hogy idén ez a sárgarépából készülő, - az évszak jellegét átadva - pompásan fűszerezhető leves lesz az!

Sárgarépa krémleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sárgarépa krémleves

A sárgarépa édessége ne ijesszen el senkit, aki nem szereti a sütőtökből készült leveseket sem: Nagyon jól működik a recept kisebb mennyiségű csípős paprikával, hogy más karaktert adhassunk az alapíznek!

Fűszeres sárgarépaleves

Hozzávalók:

2 ek. olívaolaj
1 nagyobb fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd összezúzott fokhagyma
1 ek. curry por
10 közepes sárgarépa apróra vágva
2 nagy, darabokra vágott zellerszár
1,5 l alaplé (tetszőlegesen húsból vagy zöldségből)
fűszerek (min. só, bors) ízlés szerint
1 ek. metélt snidling tányéronként
1 ek. kemény habbá vert, tejszínnel kevert joghurt tányéronként (Crème fraiche)

Elkészítése:

Egy nagyobb lábasban közepes lángon melegítsük fel az olajat. Néhány percig dinszteljük rajt a hagymákat és a végén adjuk hozzá a curryt is és főzzük további 2 percig, mielőtt belekerül a lábasba a répa, a zeller és az alaplé. Forralás után vegyük le kissé a főzési hőfokot és pároljuk tovább a levest 30 percig vagy amíg a sárgarépa meg nem puhul. Fűszerezzük tetszésünk szerint!

Utolsó mozzanatként hagyjuk kissé kihűlni a levesalapot, csak utána pürésítsük össze! Tálaláskor kanalazzunk rá 1-1 evőkanál metélőhagymát és igény szerint mehet bele egy kis tejszín is.

A leves nagyrészt tálalás előtt akár 48 órával is elkészíthető, csak a tejszínt vagy metélőhagymát hagyjuk ki, míg fogyasztásra nem kerül sor. Bagettel és különféle kenyerekkel is kínálhatjuk!

Forrás: houseandgarden.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Külső és belső méregtelenítés természetesen

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Poke bowl, ízletes és színes tál Hawaiiról

A Poke bowl, vagy más néven csak "poke", az utóbbi évek egyik legnagyobb ételtrendje lett világszerte. Ez a Hawaii-szigetekről származó étel a friss, nyers halat, zöldségeket és szószokat kombinálja egy tálba helyezve. Annak ellenére, hogy eredete a ’70-es évekre nyúlik vissza, a poke mostanra újra divatossá vált, különféle variációkban jelenik meg az egész világon, így Magyarországon is.

Gumis lepedő gond? Így hajtogasd!

Üdvözlünk a "Gumis lepedők hajtogatási fesztiválján"! Igen, jól hallottad, azért gyűltünk ma össze, hogy megünnepeljük a világ legádázabb sportágát: a gumis lepedők hajtogatását! Tudjuk, hogy sokan nem gondolják ezt olyan komoly tevékenységnek, mint mondjuk a hegymászást vagy a sakkot, de hidd el, a gumis lepedő hajtogatása legalább akkora kihívást tartogat, mint az említett sportok gyakorlása. Némi rutint igényel, de ha egyszer megtanulja az ember, könnyen és gyorsan elvégezhető.