2015.09.20. 14:30:54 16804 363

Ne hagyd, hogy kárba vesszen! - Így tárold a dióféléket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néhány szem dió, esetleg mandula szükséges csak abba a süteménybe, amit már hetek óta szeretnénk elkészíteni. Persze, nagyobb adagot veszünk a finom magokból, mert „majd még úgyis kell valamibe!”. Ám a legközelebbi alkalommal, a nem megfelelő tárolás következtében a magok használhatatlanok…

Diófélék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Diófélék

Csak egy kicsit kellett volna odafigyelni már megint, és nem menne a kukába a sok finom dióféle, mogyoró, mandula.

Ha Neked is ismerős a fent írt probléma, most megmutatjuk, mikre figyelj, hogy sokáig felhasználhatóak legyenek ezek a finom magvacskák!

Legyen friss!

Törekedj arra, hogy mindig friss áru kerüljön az asztalodra ezekből a termékekből. Szerencsés, ha meg is lehet kóstolni a magokat, mielőtt a kívánt mennyiséget birtokba veszed.

Csak egészben!

Még ha a recepted őrölt diót/mandulát/mogyorót ír is, azért Te csak vásárold meg egészben ezeket a termékeket. Ha az őrölt, aprított fajtát választod, ott számolnod kell azzal, hogy az értékes olajok, melyek megóvják a magvakat az avasodástól, már nincsenek meg ezekben az őrleményekben.

Fedelet neki!

Ha már hazavitted a nagy gondossággal kiválasztott magvakat, otthon tedd őket egy jól zárható üvegbe. Egy, már kiürült, jól kimosott lekvárosüveg is megteszi, a lényeg, hogy a teteje stabil legyen. Így tovább maradnak frissek a magok és nem szívják magukba az egyéb élelmiszerek illatát.

Tedd hűvösre!

Ha a közeljövőben szeretnéd felhasználni a dióféléket, a fent írt módon néhány hónapig eláll a konyhaszekrény egyik sötétebb, szárazabb sarkában. Ha hosszútávra tervezel, rakhatod a hűtőszekrénybe, esetleg a fagyasztóba is a magokat. Előbbi helyen nagyjából fél évig, a „fagyban” pedig akár egy évig is elállnak.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...