2023.02.16. 17:10:00 6583 273

Ne legyél magányos farkas! Avagy így fogadd el mások segítségét!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vannak olyan emberek, akik mindig egyedül néznek szembe a felmerülő problémákkal, ami valljuk be, elég ellenállóvá és kreatívvá teheti őket. Az ilyen magányos farkasként előre törő személyek általában irigyelve vannak önállóságukért, ellenben az egyedül sikertelenül küszködőkkel ki fog törődni?

Empatikus közegben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Empatikus közegben

Sajnos a legtöbb ember nem azért marad egyedül a gondjaival, mert nem lenne olyan, aki segítene neki, inkább az fordul elő, hogy nem nem akar vagy nem tud hogyan segítséget kérni!
Mikor nem akar az ember segítséget kérni? Amikor túlságosan büszke hozzá, vagy éppenséggel nem akar gyengének látszani.
Mikor nem tud az ember segítséget kérni? Ha nincsen meg hozzá a kellő bátorsága vagy a megfelelő szavai.

Hogyan kérhetsz vagy fogadhatsz el (méltósággal) segítséget másoktól?

1. Azonosítsd be pontosan a problémát!

Hogyan is oldhatnánk meg valamit, amikor nem tudjuk, mivel is állunk szemben? Járjuk körül az adott (élet)helyzetet, hogy el tudjuk dönteni, egyedül is képesek vagyunk-e megbirkózni vele. Vannak esetek, amikor nem is valós cselekvésre, hanem inkább mások együttérzésére van szükségünk a továbblépésre!

2. Keresd meg a kompatibilis személyt!

Minden élethelyzet és feladat más és más kihívás elé állít minket, amiket minden ember egyedileg old meg. Keressünk olyan ismerőst vagy szakembert, aki már biztosan találkozott a miénkhez nagyon hasonló problémával és sikerrel oldotta meg azt. Amikor lelki támogatásra van szükségünk, először empatikus emberek társaságában gyógyuljunk, hogy össze tudjuk szedni magunkat érzelmileg annyira, hogy önállóan is ki tudjunk mászni a gödörből.

3. Kérj segítséget!

Néma gyereknek anyja sem érti a szavát, tehát muszáj lesz kommunikálni. Az emberek nem gondolatolvasók, így világosan megfogalmazva a megoldandó dolgot udvariasan kérhetjük a másik segítségét. Az emberek nagyon szívesen segítenek másoknak, amikor lehetőségük és idejük van rá, tehát érdemes figyelni a kérésünk megfelelő időzítésére is.
Természetesen van olyan, amikor visszautasítással szembesülünk, de az ilyen esetek miatt egyáltalán nem érdemes általánosító következtetést levonni!

4. Fogadd el a felajánlott segítséget!

A szeretet általános és oly módon állandó, hogy közben folyamatosan áramlik. A legtöbben tiszta szívből szeretnének segítő kezet nyújtani a másiknak, és csupán az emberek egy kis százaléka az, aki valamiféle ellenszolgáltatást is elvár majd cserébe.
Amikor elfogadjuk mások segítségét, akkor a mi ügyünk gördülékenyebben halad, míg a segítségnyújtó érzelmi oldalon töltődni tud. Az sem mellékes, hogy milyen fontos a hála érzésének kifejezése!

Az önkéntes munka bármelyik ágára úgy is gondolhatunk, hogy annak során egyfajta többlet keletkezik a karmikus számlánkon. Ha így tekintünk a dologra könnyebbé válhat segítséget kérnünk, hiszen ezt a képzeletbeli egyenleget fogyasszuk a segítségkérések alkalmával.
Azonban jó lenne eljutni arra a szintre, amikor önmagunk előtt is világossá válik, mi is érdemesek vagyunk mások szeretetére és jóindulatára, amely nem számít leereszkedésnek vagy szánalomnak!

Amikor a társadalmunkra gondolok, szeretném magunkat olyannak látni, mint a hangyák, hiszen ezek az apró állatkák a saját testük súlyának a többszörösét is elbírják a hátukon, és nagyon kitartóak, de mégis megosztják maguk között a “terheket”, mert rájöttek, összedolgozva sokkal többre lehet jutni.
Különben is, a farkasok sohasem saját döntésük miatt lesznek magányosak, valójában ők is a falkához szeretnének tartozni.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...