2019.11.07. 17:54:09 10281 358

Nevess, mert megéri - A mosoly és a nevetés pozitív hatásai
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A mosolygás mindenen javít egy kicsit, ráadásul ragadós. Nemcsak a sajátunkat, de mások napját is jobbá teszi és még az egészségünknek is jót tesz. Még ha egy átlagos napon úgy érzed, nincs is okod mosolyogni, érdemes keresned valamit, ami miatt mégis van. Olvass tovább, hogy meggyőzhessünk!

Vonzó nő mosolyog - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vonzó nő mosolyog

Észrevetted, hogyha egy csepp kisbaba utazik tömegközlekedéssel, akkor vigyorogva figyeli a nagyvilágot és szinte mindenki, aki ráveti a pillantását lazít az arcvonásain? Mert az őszinte mosoly ragadós! A kisbabák szelíd boldogsága egy egész utazóközösség hangulatát meg tudja változtatni. Ez pedig nem csak a babáknál működik. A jókedvű buszsofőr utasai vidámabbak, a barátságos, mosolygós péknek pedig a kenyere is jobban ízlik.

Mosolyogd magad pozitívra!

A mosoly nem kerül semmibe, mégis rengeteget ér, hozza magával az örömöt.

Alapjában véve bizonyára Te is úgy gondolod, hogy a boldog emberek mosolyognak sokat, de ez fordítva is működik. Ha a mimikádon változtatsz, a szájszéleid felfelé görbíted, egyszerűen kifejezve mosolyra kényszeríted magad, az agyad rövid idő után elhiszi, hogy van oka a boldogságra. Ezért a mosolygós emberek pozitívabban gondolkoznak, ami miatt gördülékenyebben veszik az akadályokat, és még több okokuk lesz mosolyogni, így épül hát fel az „angyali-kör”.

Ezt a feltevést olyan kísérlettel is bizonyították, ahol az alanyokkal videót nézettek, amit később véleményezniük kellett. A kisfilmek megtekintése közben 4 különböző módon kellett az alanyoknak tollat tartaniuk a szájukban. A leginkább pozitív értékelést pedig mindig azok adták a videókra, akiknek olyan pozícióban kellett a tollat a szájukban tartaniuk, ami mosolygásra kényszerítette az arcizmaikat. Tehát a mimikánk befolyásolhatja a gondolkodásmódunkat is!

Mosolygás, mint a jó kapcsolat titka

Egyértelműen könnyebb elcsábítani valakit egy kedves mosollyal. Ám hosszútávon is a mosoly táplálja a kapcsolatot, hiszen szívesebben van olyan személlyel az ember, akire ránézni pozitív élmény és ösztönösen jobb kedvünk lesz mellette. Ha pedig jó kedvünk van társunk jelenlététől, az nagyon jó alap. A jókedvet nem lehet megunni, és a még a megoldásra váró problémák is kisebbnek a tűnnek.

Más társas kapcsolatokban is nagyon fontos szerepet játszik a mosoly. Növeli a szimpátiát, csökkenti az agressziót és bizalmat ébreszt – éppen ezért a karrierjükben is sikeresebbek azok, akik mosolyt viselnek magukon mindennapi kiegészítőként. Könnyebben jutnak fel a ranglétrán, hamarabb kapnak meg bizalmi pozíciókat, valamint a kapcsolati hálójuk is többnyire szélesebb és erősebb. A mosoly és a siker tehát kézen fogva jár.

Hozd ki magadból!

Nem esik jól ok nélkül mosolyra húzni a szád? Keress rá okot. Legyen egy szép emlék az agyadban, amit visszaidézve jó érzés tölt el, vagy egy-két vicces kép a telefonodban, amin bármikor elneveted magad. Reggeli kávé mellé nézz poénos videókat, vagy a kedvenc humoros sorozatod legjobb epizódjait. Ezek akkor is mosolygásra serkentenek majd, amikor a nap folyamán eszedbe jutnak.

Tanulj a gyerekektől!

Tudományos megfigyelések alapján egy gyermek kb. 400 alkalommal mosolyog vagy nevet fel egy nap. Egy átlag felnőtt mindössze kb. tizenháromszor. A gyermekek tehát harmincszor több vidám pillanatot okoznak önmaguknak és a környezetüknek egyaránt!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...