2018.05.27. 12:59:08 21746 347

Nincs itt semmi gubanc! – 3+1 tipp kócos haj ellen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha télen, tavasszal megúszta a hajad a kiszáradást, a folyadékhiányos állapotot, nyáron nagy valószínűséggel nem fogja. Ha a hajszárítót ilyenkor hanyagolod is, egyéb hajformázó készüléket, például hajvasalót, göndörítőt, azért biztosan a kezedbe veszel.

Száraz haj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Száraz haj

És bizony, imádjuk a napsütést, de azért jóból is megárt a sok: a nyári napsugarak száríthatják tincseinket. Természetesen, a strand, uszoda klóros vize, vagy éppen a sós tengervíz sem tesz éppen jót a hajunknak. Ilyenkor nem árt még jobban odafigyelni arra, hogy sörényünk kapjon elegendő táplálást, kényeztetést.

Amit „kívülről” tehetsz!

Fontos, hogy odafigyelj az étkezésedre, illetve a megfelelő folyadékfogyasztásra is! Egyél könnyű, ám tápláló, vitaminban, ásványi anyagokban gazdag fogásokat! Folyadékpótlásnak pedig a legmegfelelőbb a víz!

Hajápolási termékeidet is érdemes megválogatni, kerüld azokat, amelyek alkoholt tartalmaznak, hiszen annak vízelvonó hatása lehet. És mivel jön a nyár, így a hajszárítást rábízhatod a természetre – szóval, használj minél kevesebb elektromos szárítókütyüt a frizurád elkészítéséhez! A fésűdet pedig cseréld le ritka fogúra! Száraz hajadat tincsenként fésüld, a nedves hajadat kicsit hagyd megszáradni, mielőtt nekiesnél a fésűvel, hajkefével!

Nézz körül a háztartásban!

Persze, nem kell rögtön méregdrága készítményeket beszerezned, és felvásárolni mindenféle kenceficét a közeli drogériákból! Nézz körül otthon a konyha, kamra, hűtő polcain és meglásd, hatékony segítséget találsz majd ott is!

Jöhet egy kis bubis víz?

Ki hitte volna, hogy a szénsavas víz is segíthet kócos, száraz haj esetén? Csupán annyit kell tenned, hogy minden hajmosás után egy kis szódavízzel, vagy szénsavas vízzel is átöblíted a hajadat! Ha rendszeresen alkalmazod ezt a technikát, segíthet csökkenteni a kócokat, és lágyabbá varázsolni a tincseket.

Rántotta mellett… vagy helyett?

Talán egy kicsit költségesebb megoldás, de megéri néha kihasználni a tojásban rejlő erőt! Ehhez keverj össze 1 egész tojást egy teáskanál olívaolajjal egy kézi habverő segítségével. Oszlasd el a masszát a tincseken és hagyd hatni fél órán keresztül. Ezután mosd le alaposan tiszta vízzel, majd indulhat a hajmosás a kedvenc samponoddal. És hogy miért jó a tojást választani száraz, töredezett haj esetén? Míg a tojásfehérje olyan enzimekben gazdag, mely felveszi a harcot különböző baktériumokkal, illetve segítségével eltávolítható a hajról a felesleges zsír, addig a tojás sárga része megfelelő mennyiségű zsírral, proteinnel és nedvességgel tölti fel őket.

Nem csak a súlyvesztésben segíthet!

Az almaecet testsúlycsökkentő hatását már anyáink, sőt, talán nagyanyáink is ismerték és használták is. Mi most a száraz, töredezett tincsek ellen vesszük fel vele a harcot! Kéthetente érdemes megismételni a következő procedúrát: kenjük a hajunkra fél csésze víz és fél csésze almaecet keverékét, öblítsük át vele a tincseinket hajmosás után. Az ecet magas savtartalmának köszönhetően hajunk fényesebb, simább lesz, illetve antibakteriális hatásának hála, segít csökkenteni a fejbőr viszketését.

Használd ki az olívaolaj csodálatos tulajdonságait!

Ehhez melegíts fel negyed csésze olívaolajat, majd oszlasd el a meleg olajat a hajadon és a fejbőrödön. Csavard a tincseket egy meleg törölközőbe és hagyd hatni a kencét nagyjából fél óráig. Ezután mosd meg a hajadat a szokásos módon, majd hideg vízzel öblítsd le. Hogy használjon is a kenegetés, legalább háromhetente érdemes megismételni a műveletet. Az olívaolaj azért is tesz jót a száraz hajnak, mert használatával egy réteg képződik a haj felső rétegén, így a nedvesség nehezebben távozik a tincsekből. Valamint a fénye is tartósabb lesz. Valamint E-vitamin és magas antioxidáns tartalma miatt igazi csemege az igénybevett, töredezett sörénynek. Az olívaolajon kívül használhatsz még kókuszolajat vagy mandulaolajat is!

Citrom és méz – nem csak megfázás esetén!

Keverj össze két evőkanál frissen facsart narancslevet és két evőkanál mézet, majd adj hozzá egy pohár vizet és ezzel is alaposan keverd össze. Oszlasd el a kencét a hajadon, kihagyva a fejbőrt. Hagyd hatni az egészet 10-15 percig, öblítsd le meleg vízzel, majd mosd meg a hajadat kímélő samponnal! Míg a citrom gondoskodik hajad vitaminnal és ásványi anyaggal való ellátásáról, addig a méz nedvességgel tölti fel, selymessé, és fényessé varázsolja.

Nem csak a kávédba kerülhet belőle!

Eddig azt hittem, a kókusztej csak a konyhában képes csodákra, ám szerencsére ez nem így van! A szépségápolásban is használható, kitűnő szer lehet például száraz haj ellen! Vitaminnal, ásványi anyagokkal, nedvességgel tölti fel, zsírtartalmának és magad E-vitamin tartalmának köszönhetően pedig tincseink könnyebben kezelhetővé válnak. A pakoláshoz a következőket kell tenned: melegítsd fel két evőkanál (esetleg kicsit többet, ha hosszú és/vagy sok hajad van) kókusztejet egy edényben, majd ha már langyos, oszlasd el a hajadon és a fejbőrödön. Ezután bugyoláld be a sörényed egy törölközőbe és hagyd hatni a tejet egy éjszakán át. Másnap reggel mosd meg a hajad, a szokásos módon. Hetente kétszer érdemes megcsinálni ezt a procedúrát a kívánt hatás elérése érdekében!

Forrás: eatmovefeel.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

VIZSGAIDŐSZAK: A GYORSÉTELEK ÉS A TÚLZOTT CUKOR- VAGY KOFFEINBEVITEL RONTHATJA AZ EREDMÉNYT

Míg a tápláló, vitamindús, rostokban gazdag ételek serkentik az agyműködést és segítenek az összpontosításban, addig az elégtelen mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás, a túl sok cukor, és a túlzásba vitt gyorséttermi, valamint feldolgozott étel csökkentheti a koncentrációt. A Semmelweis Egyetem dietetikusa a mértéktelen koffeinfogyasztás kapcsán pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy álmatlansághoz vezet, holott a megfelelő agyi tevékenységhez a kielégítő alvásmennyiség is nagyban hozzájárul.

3+1 visszautasíthatatlan és egyszerű szendvicskrém reggelire és/vagy uzsonnára

A reggeli gyors készülődés közepette, valamint munkából hazaérkezve ugyancsak jól eshetnek a pofonegyszerűen elkészíthető szendvicsek. Ezekhez a hétköznapi harapnivalókként és vendégváró falatokként ugyancsak helytálló mindenki-kedvence szendókhoz kínálunk most néhány otthon elkészíthető krémet.