2020.11.19. 17:56:53 12511 299

Nosztalgiázz a régi idők karamellás almájával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eredetileg ezt a receptet azért szerettem volna újra a figyelmetekbe ajánlani, hogy gyermekkorunk ízletes karácsonya visszakacsinthasson ránk. A szívmelengető nosztalgiázás azonban most egy kis mellékízt kapott, de a csodás karamellás almánk így is tökéletes marad!

Karamellás alma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karamellás alma

Téged is szomorúsággal tölt el, hogy az ünnepi hangolódás időszakát elhomályosítja a világjárvány? A karácsonyi fények a legtöbb nagyvárosban reménysugárként fognak ránk világítani, de az adventi vásárok forgatagát idén nélkülöznünk kell. Azok az illatok, hmm!

Én eltökéltem, hogy heti több alkalommal is úgy fogom hazavárni a szeretteimet, hogy kapjanak valami kis emlékeztetőt a már megszokott adventi hangulatból! Ha a sült gesztenye és a kürtöskalács már felidézve, jöhet egy kevésbé munkás finomság almából. :) Természetesen a kedvenc, házilag készített forralt borunkkal!

Régi idők karamellás almája – Sütés nélkül!

  • 6 ropogós (desszert) alma
  • 400 gr porcukor vagy aprószemű barnacukor
  • 100 ml víz
  • 1 tk. citromlé
  • 4 ek. juharszirup (vagy pl. méz)

Elkészíthetitek közösen is:

Az almák megtisztításához forraljunk fel egy nagy lábas vizet, és merítsük a gyümölcsöket jó egy percre bele, hogy a héjon ne maradhasson viasz. Töröljük szárazra az almákat és a száruk helyére nyomjunk félig mindegyikbe egy-egy fa nyársat.

A cukrot és a 100 ml vizet forraljuk össze, hogy hadd karamelizálódhasson. Vigyázzunk, ne égjen oda! Óvatosan keverve adagoljuk ehhez hozzá a citromlét és a szirupot is. Amikor a mázból hideg vízbe cseppentve kemény kis golyócska keletkezik, akkor készültünk el vele.

A nyársnál fogva forgassuk bele a forró szirupos keverékbe, és tegyük sütőpapírral bélelt tálcára az almáinkat. Nincs más dolgunk, mint megvárni, hogy kihűljön, és kicsit megkeményedjen a máz.

Aki kicsit fel szeretné dobni, az a sült almához hasonlóan szórhat rá egy kevés fahéjat, adhat mellé egy-egy gombóc fagyit, vagy mézzel lecsurgatva és apróra tört dióval meghintve is tálalhatja a szeretteinek. Egészségetekre, hiszen az almában található vitaminok egyike sem száll tova a túl nagy hő hatására!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

Mosás tippek kezdőknek és haladóknak(X)

A mosás a háztartásban alapvető rutin. Sokan mégsem gondolnak bele, hogy mennyire sok tényező befolyásolja a végeredményt. A rosszul megválasztott program, a túl sok mosószer vagy a helytelen szárítás nemcsak a ruháinkat teheti tönkre, de feleslegesen terheli a pénztárcánkat és a környezetet is. Cikkünk kezdőknek és haladóknak egyaránt hasznos mosási tippeket kínál, hogy a ruhák tovább maradjanak újszerűek, és a folyamat is hatékonyabbá váljon.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.