2020.11.19. 17:56:53 11803 299

Nosztalgiázz a régi idők karamellás almájával!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eredetileg ezt a receptet azért szerettem volna újra a figyelmetekbe ajánlani, hogy gyermekkorunk ízletes karácsonya visszakacsinthasson ránk. A szívmelengető nosztalgiázás azonban most egy kis mellékízt kapott, de a csodás karamellás almánk így is tökéletes marad!

Karamellás alma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Karamellás alma

Téged is szomorúsággal tölt el, hogy az ünnepi hangolódás időszakát elhomályosítja a világjárvány? A karácsonyi fények a legtöbb nagyvárosban reménysugárként fognak ránk világítani, de az adventi vásárok forgatagát idén nélkülöznünk kell. Azok az illatok, hmm!

Én eltökéltem, hogy heti több alkalommal is úgy fogom hazavárni a szeretteimet, hogy kapjanak valami kis emlékeztetőt a már megszokott adventi hangulatból! Ha a sült gesztenye és a kürtöskalács már felidézve, jöhet egy kevésbé munkás finomság almából. :) Természetesen a kedvenc, házilag készített forralt borunkkal!

Régi idők karamellás almája – Sütés nélkül!

  • 6 ropogós (desszert) alma
  • 400 gr porcukor vagy aprószemű barnacukor
  • 100 ml víz
  • 1 tk. citromlé
  • 4 ek. juharszirup (vagy pl. méz)

Elkészíthetitek közösen is:

Az almák megtisztításához forraljunk fel egy nagy lábas vizet, és merítsük a gyümölcsöket jó egy percre bele, hogy a héjon ne maradhasson viasz. Töröljük szárazra az almákat és a száruk helyére nyomjunk félig mindegyikbe egy-egy fa nyársat.

A cukrot és a 100 ml vizet forraljuk össze, hogy hadd karamelizálódhasson. Vigyázzunk, ne égjen oda! Óvatosan keverve adagoljuk ehhez hozzá a citromlét és a szirupot is. Amikor a mázból hideg vízbe cseppentve kemény kis golyócska keletkezik, akkor készültünk el vele.

A nyársnál fogva forgassuk bele a forró szirupos keverékbe, és tegyük sütőpapírral bélelt tálcára az almáinkat. Nincs más dolgunk, mint megvárni, hogy kihűljön, és kicsit megkeményedjen a máz.

Aki kicsit fel szeretné dobni, az a sült almához hasonlóan szórhat rá egy kevés fahéjat, adhat mellé egy-egy gombóc fagyit, vagy mézzel lecsurgatva és apróra tört dióval meghintve is tálalhatja a szeretteinek. Egészségetekre, hiszen az almában található vitaminok egyike sem száll tova a túl nagy hő hatására!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.