2022.08.25. 17:30:00 8295 286

Nyalánkság aranygabonából: Fahéjas-almás köles
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A korábban alapélelmiszernek számító gabona szép lassan a háttérbe szorult és hiába próbálták meg nemrégiben ismét divatba hozni, az egzotikus szuperélelmiszerek mellett nem igazán nyerte el a fogyasztóközönség figyelmét.

Köleskása almával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Köleskása almával

A köles pedig igazán tápláló - és gluténmentes! - gabonánk, amely még a gyomrunkat sem fekszi meg. Az antioxidánsban gazdag apró kis szemek lúgosító hatással vannak a szervezetünkre, azonban nem áll itt meg a tudományuk:
Ásványi anyagokban bővelkedik - foszfor, magnézium, cink stb., valamint rostban és B-vitaminban - egyaránt gazdag élelmiszerünk.

Alapos átmosás után felhasználható édes és sós ételek készítéséhez is. Mi most egy laktató reggeliként és egyszerű desszertként is tálalható kása receptjét választottuk ki.

Fahéjas-almás köles

Hozzávalók:

2 db alma
Fél citrom
6 dkg cukor
egy kevés víz
1l tej (növényi is lehet)
12 dkg köles
pár csipet őrölt fahéj

Elkészítés:

  1. A megmosott és meghámozott almákat, magozzuk ki, kockázzuk fel, majd locsoljuk le a félbevágott citrom frissen kifacsart levével. Ezután 10 gr cukorral és 1-2 ek vízzel együtt pároljuk puhára.

  2. Egy külön edényben forraljuk fel a tejet, adjuk hozzá a kölest, majd újra forrást követően kis lángon kb. további 15-20 percen át, avagy a köles megpuhulásáig főzzük, gyakran kevergetve. A tűzről levéve, forgassuk hozzá a maradék cukrot és az előzőleg megpárolt almát.

  3. Hidegvízzel átöblintett tálkákba adagolva tálaljuk, néhány szelet almával és egy-egy csipet őrölt fahéjjal díszítve. Váljék családunk egészségére!

Forrás: www.mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...