2021.09.14. 14:30:00 7347 244

Nyárbúcsúztató őszi rakottas, sok-sok sajttal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Itt van végre a finom gombák és az egészség hírnök brokkoli szezonja! Használjuk is ki, no meg azt, hogy még mindig kapni a zamatos paradicsomból! Mivel nagyon szeretem a különböző zöldségeket egy fogásban ötvözni, én mindig vevő vagyok egy újabb rakottas receptre. Tarts velem!

Sült zöldségek sok sajttal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült zöldségek sok sajttal

A gyerekeket is szeretnéd rávenni egy kis zöldség evésre? Ha nem is a többféle zöldség, de a sokféle sajt miatt is vonzó lehet sokak számára ez a szuper kis étel: A négysajtos pizzától kölcsönözve itt is vegyesen kerül az étel tetejére a sajt. Ki tudna ennek ellenállni? A receptet extra adalékokkal is kiegészítheted, ha például extra fehérjére vágyik a család.

Sajtos rakott zöldségek

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli
2 db kisebb padlizsán
30 dkg koktélparadicsom - Lehetőleg 15-15 dkg piros és sárga
5 ág majoránna
40 dkg gomba
2 ág bazsalikom
10 evőkanál olívaolaj
só és bors

A tetejére:

5 dkg parmezán 10 dkg mozzarella 10 dkg füstölt sajt 5 dkg márványsajt

Elkészítése:

  1. Főzd meg sós vízben 3-4 perc alatt a rózsáira szétszedett brokkolit. A padlizsánt vágd szeletekre, hogy kevés forró olajon meg tudd sütni. Közben ízesítsd meg némi sóval és borssal, majd a folyamat végén szedd ki az olajból.

  2. Önts a visszamaradt olajhoz még egy keveset, hogy pár percig tudd sütni benne a paradicsomokat, amiket majoránnával, sóval és borssal ízesíthetsz. Ha elkészült, a paradicsomokat is vedd ki az olajból.

  3. Az olajat ismét fel tudod használni, most a feldarabolt gombát pirítsd meg rajta. A korábban sütött zöldségek hátramaradt íze is meg fogja ízesíteni a most készítendőkét.

  4. Halmozd egy hőálló tálba az elősütött zöldségeket - lehet vegyesen és rétegezve is. Bazsalikommal szórd meg a zöldséghalmot.

  5. Végezetül jöhetnek a sajtok: Tedd rá a rakott zöldségek tetejére elsőként a szeletekre vágott mozzarellát. A másik három fajta sajtot, azaz az apróra darabolt márványsajtot, a reszelt füstölt sajtot és a parmezánt vegyesen is ráteheted, de sokkal izgalmasabb lesz az étel attól, ha úgy szórod rá ezeket, hogy nem keverednek össze egymással.

  6. Már csak össze kell sütnöd a rakott zöldségeket az idő közben előmelegített sütőben; nagyjából 15 perc alatt a sajtok is megsülnek a tetején.

Forrás: www.femina.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.

Egytálétel csirkemellből, ahogy a katalánok készítik

Élénk, folyamatosan pezsgő életünk forgatagában igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy ez a tempó ne éreztesse negatív hatásait az ételeink minősége tekintetében. Nem csoda hát, hogy az egytálételek újra nagy népszerűségnek örvendenek, mégpedig világszerte, mivel egyszerűen elkészíthetők, ízletesek és egészségesek is. Legyen szó ebédről vagy vacsoráról, mindenképpen hálás megoldást kínálnak, ha jóízű receptekkel, kiadós és változatos ételekkel szeretnénk megörvendeztetni a szeretteinket vagy vendégeinket.