2019.07.19. 12:21:51 11902 357

Nyári desszertek – sütés nélkül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Őszintén, kinek van kedve harminc fokban forró sütővel bajlódni és nassolás előtt várni, míg kihűl a tészta? De azért nyárra sem kell lemondanunk a finomabbnál finomabb süteményekről. Íz terén mégis felveszik a versenyt kelt- vagy épp rétestésztás bonyolult társaikkal. Összegyűjtöttük a legjobb sütés nélküli süti recepteket, úgyhogy már keresgélned sem kell tovább!

Őszibarack - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszibarack

Szuper sütés nélküli receptekből válogathatunk, amik bár pikk-pakk elkészülnek, a sütőt pedig meg sem kell közelítenünk.

Őszibarackos kevert

Ezekre lesz szükséged hozzá:

  • 6 db őszibarack
  • 45 dkg mascarpone sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2/3 bögre cukor
  • 35 db babapiskóta
  • 1 l baracklé

Hámozzuk meg a barackokat és aprítsuk kis kockákra. Keverjük ki a mascarponet, verjünk a tejszínből kemény habot a cukor hozzáadásával. Az elkészült tejszínhabot keverjük óvatosan a mascarponehoz, és forgassuk hozzá az összekockázott barack felét is.

A babapiskótákat áztassuk be a baracklébe, majd ha jól megszívták magukat, béleljük ki vele a sütiformát oldalt és alul is. Simítsuk bele a krémsajtot, majd a maradék barackot is szórjuk a tetejére. Legalább két-három órán át pihentessük a hűtőben tálalás előtt, a legjobb eredmény érdekében.

Forrás: mindmegette.hu

Kapucsínós kekszszelet

A legalsó réteghez kelleni fog:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál holland kakaópor (púpos)
  • 1 teáskanál rum
  • 12,5 dkg margarin
  • 1/2 dl tej

A középső, kávés réteghez:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kapucsínó por (púpos)
  • 1 teáskanál rum
  • 12,5 dkg margarin
  • 1/2 dl tej

Legfölső réteghez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

A legalsó réteghez a margarint habbá verjük, majd hozzá adjuk a száraz hozzávalókat. Ezután alaposan összegyúrjuk, és gyúrás közben hozzáöntünk annyi tejet, amit felvesz a tészta állagig, úgy, hogy már ne legyen nagyon morzsálódó.

A következő réteg hozzávalóit egybegyúrjuk. Egy tepsit kibélelünk frissen tartó fóliával, majd belesimítjuk előbb az alsó, majd a középső réteget. Hűtőben pihentetjük, lefedve.

Az étcsokoládét összekockázva, gőz fölött olvasztjuk össze az olajjal. Amikor teljesen homogén, eloszlatjuk a másik két réteg tetején, majd ismét hűtjük. Amint kihűl, már fogyasztható is!

Forrás: mindmegette.hu

Gesztenyés – meggyes sportszelet

Ezeket készítsd elő:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 25 dkg darált keksz
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 bögre magozott meggy (kb. 25 dkg)
  • 1 üveg rumaroma vagy 2 evőkanál rum
  • 2 tábla csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

A gesztenyemasszát olvaszd ki, majd passzírozd át. Ezután keverd össze a kakaóporral és a darált keksszel. Forrald össze a tejet a cukorral és a vajjal, majd ha lehúztad a tűzről, keverd hozzá a gesztenyés masszát, és a lecsepegtetett meggyet és a rumot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe alaposan nyomkodd bele az elkészült masszát, majd hűtőben hagyd dermedni, amíg teljesen ki nem hűl. Ezután gőz fölött olvasztott étcsokis-olajos keverékkel vond be az egészet. Amikor a bevonat is szilárd, egyforma méretekre vágva tálald!

Forrás: mindmegette.hu

Jó étvágyat!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Friss, ropogós, ellenállhatatlan – így készül az almás-zelleres saláta

A zeller sokáig alulértékelt volt a nyári konyhában – pedig roppanós, frissítő, és jól párosítható gyümölcsökkel vagy krémes hozzávalókkal. Ez az almás-zelleres saláta nemcsak gyorsan elkészül, de ideális hűs fogás lehet egy meleg napon, akár egy szelet hús vagy grillezett sajt mellé is.

Kozmetikumok helyett kamillatea? – Természetes szépségápolás új megvilágításban

Az utóbbi években egyre többen keresnek vissza a természetes, letisztult bőrápoláshoz – sokszor nem csupán divatból, hanem bőrproblémák, túlérzékenység vagy a tudatosabb életmód iránti igény miatt. A fürdőszobai polcokról lassan háttérbe szorulnak a szintetikus, túlságosan illatosított készítmények, és előtérbe kerülnek az egyszerű, jól bevált otthoni megoldások. A kamillatea például nemcsak megfázásra jó – hanem az egyik legsokoldalúbb természetes szépségápoló is.

Szezámmaggal nem csak szórunk – meglepő fogások, ahol főszerepet kap

A szezámmagot gyakran csak dekorációként használjuk – szórunk belőle péksütemény tetejére, egy saláta szélére, vagy megkoronázunk vele egy tál ázsiai tésztát. Pedig ez a kicsi, de ízgazdag mag sokkal többre hivatott. A gasztronómiában évezredek óta használják szerte a világon, és nem csak a jól ismert tahiniben van lehetőség. Most mutatunk néhány ötletet, ahol a szezámmag nem mellékszereplő, hanem valódi főhős.