2019.08.02. 16:18:26 10743 359

Nyáron se mondj le a levesről - a legjobb hideg leves receptek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Így nyáron kevésbé esik az embernek jól a főétel, nem is éhezünk meg olyan nagyon, de enni azért mégis kell. És ha már neki állunk, legyen frissítő, tápláló és finom. Tehát eljött a hideg levesek ideje, amik a forróságban is jól esnek mindenkinek. Ráadásul, többnyire ízviláguk is olyan, amivel a szünidejüket töltő gyermekeink, unokáink elismerését is bezsebelhetjük! Elhoztuk a legjobb hideg leveseket, olvass tovább!

Gazpacho - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gazpacho

Hideg zöldbableves

Ugyan melegen készül, tehát türelmesnek kell lenni – legjobb még előző este megcsinálni – amíg kihűl, de egészen biztosan megéri mind a készítésével töltött időt, mind pedig a várakozást!

Szükséged lesz hozzá:

  • 1 kg zsenge zöldbabra vagy 2 üveg konzerv zöldbabra
  • 2 evőkanál 10%-os ecetre
  • 1 leveskockára (legjobb a zöldségleveskocka ezesetben)
  • 2 evőkanál tejfölre és 1 evőkanál lisztre a habaráshoz

Ha friss zöldbabbal dolgozol, vágd le a végeit és darabold fel, mosd meg alaposan. ha konzerv babot használsz, azzal nincs előjáték, mehet a fazékba egyből. kb. 1 liter vízzel öntsd fel a babot, add hozzá a leveskockát és az ecetet, majd főzd puhára. Keverd el a tejföldben a lisztet, szedj hozzá a forró léből, hogy kiegyensúlyozd a hőmérséklet különbséget, majd, ha nagyjából azonos hőmérsékleten vannak, keverd a tejfölt is a babhoz. Tedd hűvös helyre, majd a hűtőbe amíg teljesen hideg lesz és már fogyaszthatod is!

Forrás: mindmegette.hu

Kovászosuborka krémleves

Annak ellenére, hogy bőven pályázhatna a legegyszerűbb levesek díjára, rendkívül ízletes.

Készíts elő hozzá…

  • 4 db kovászosuborkát – legjobb, ha házi
  • 3 dl kovászos uborkalét,
  • 3 dl húsleves alaplét (hidegen)
  • 3 dl natúr joghurtot
  • 1 kisebb gerezd foghagymát

Törd össze a foghagymát, add a többi hozzávalóhoz, majd turmixold össze az összetevőket alaposan, a krémes állag eléréséig. Hihetetlen, de készen is van a levesed. Ráadásul finom.

Hideg gazpacho

Egy spanyol ízvilágú hűsítő leves, amihez nem kell a tűzhely mellett töltened egyetlen percet sem? Ugye nagyszerűen hangzik? Akkor ezt neked találták ki!

Szerezd be a következőket:

  • 400 g hámozott paradicsom
  • ½ kígyóuborka
  • 2 gerezd foghagyma
  • 2 kisebb szelet kenyér, olíva olajon megpirítva
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 kaliforniai paprika
  • só, bors, tabasco szósz/chili szósz
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál cukor

Vágd fel a hozzávalókat, halmozd a turmixgépbe (igen, a kenyérkét is) és alaposan turmixold össze. Hűtsd le, bazsalikommal díszítve tálald.

Forrás: igyteljesazelet.hu

Hideg barackos ananászleves

A klasszikus gyümölcslevesek is ízletesek, de egy idő után bármit meglehet unni. Újíts egy kicsit, főznöd nem kell, amennyiben a kevergetést nem tekintjük annak.

Szükséged lesz

  • 3-4 nagyobb illatos őszibarackra (vagy nektarinra)
  • 1 üveg meggybefőttre
  • 1 ananászkonzervre
  • ½ sárgadinnyére
  • 2 dl tejszínre
  • 1 l rostos baracklére

A sárgadinnyét és a barackot kockázd nagyjából az ananász méretére, majd keverd össze a gyümölcsöket a baracklével egy nagyobb tálban. ha ezzel megvagy, öntsd fel a tejszínnel, keverd át óvatosan, hogy a gyümölcsök ne törjenek és alapos hűtés után már töltheti is az éhes hasakat!

Forrás: mindmegette.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!

Felejtsd el a bolti légfrissítőket, válaszd ezeket a természetes megoldásokat

A különféle kozmetikai és háztartási termékekben található szintetikus illatanyagok illatmolekulái akár káros hatással is lehetnek az emberi egészségre – különösen, ami a bőrt és a légzőszerveket illeti. Ugyanakkor ezek az illatvegyületek olyan állapotok előidézőivé is válhatnak, mint a fejfájás, a légzési nehézségek, asztmás rohamok vagy neurológiai problémák. Mit tehetünk?