2023.01.14. 08:26:04 6430 252

„Olvadozz!” – Tippek fagyos szélvédő esetén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha nincs lehetőséged az autódat garázsban tárolni, és persze megint elfelejtetted letakarni, bizony télen igen sokszor kell szembesülnöd a fagyos szélvédő kellemetlen jelenségével. Az örök későknek, lustálkodóknak ez az időszak duplán fáj: egyrészt a jég kapargatása miatt, másrészt pedig azért, mert ilyenkor nem ússzák meg a koránkelést.

Fagyos szélvédő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fagyos szélvédő

Ha szeretnéd, hogy ez a nem túl kellemes feladat kikerülne a reggeli teendők listájáról, így könnyítheted meg a dolgodat!

A védőfólia nem bírta a kiképzést?

Sajnos, a szélvédő fólia elszakadt, elrepedt, így funkcióját már nem látja el. Gyorsan kellene a segítség, de az üzletek már zárva, vagy éppen csak ezért már nem szeretnél autókázni? Keress gyorsan egy kiszuperált kartondobozt, terítsd ki és tedd ezt a szélvédőre!

Bírod az illatát?

A következő trükk kipróbálását inkább hétvégére ajánljuk és/vagy autómosás előtt.:-) Vágj félbe egy hagymát, és kend át vele a szélvédő üvegét, természetesen kívülről. Figyeld meg, hogy másnap nem lesz fagyos az autó első ablaka!

Segíts magadon!

Nagy valószínűséggel a jégkaparó állandó lakója lesz telente az autódnak. Ennek először mindig a nagyobb „fogait” érdemes a „hójégpáncélba” vágni, hogy meglazítsa azt, majd jöhetnek a finomabb fogak. Ha közben elindítod a motort, az ablakfűtés bekapcsolásával sokat segíthetsz a jég mielőbbi eltávolításában.

Könnyítsd meg a dolgod még jobban!

Ha némi jégoldó folyadékot is fújsz a jeges „takaróra”, még könnyebben eltávolíthatod a vastag réteget. Ha már a folyadékoknál tartunk: speciális „lötyi” helyett a víz is megteszi, de szigorúan csak a hideg víz! A meleg vagy forró „lé”, a magas hőmérséklet-különbség miatt, megrepesztheti az üveget!

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!