2021.06.10. 17:52:45 8097 255

Önvizsgálat - jó velem kapcsolatban lenni? Ezeken érdemes változtatnod!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy párkapcsolatban is néha beborul az ég. Ezért ahelyett, hogy mindig a másikat hibáztatnánk mindenért, időnként nem árt felülvizsgálnunk a saját kapcsolati viselkedésünket, és azt, hogy milyen lehet velünk párkapcsolatban élni. Néhány viselkedési rutint úgy követünk el újra meg újra, diszkomfortossá téve a kapcsolatot a másik fél számára, hogy gyakran fel sem tűnik nekünk.

Fokozódik a feszültség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fokozódik a feszültség

A párod nem a pszichológusod!

Természetes, hogy akár a hozott csomagunkban, akár a mindennapjainkban érnek sérülések minket, amiket el kell dolgoznunk, ehhez megerősítés, figyelem, meghallgatás és olykor tanács kell. És szuper, ha a párkapcsolatunk meg tudja ezt adni, de semmiképp ne vigyük túlzásba! Ha folyton a problémáid elemzitek együtt, akkor a kapcsolat pozitív oldala kiüresedik, a párod problémái pedig leértékelődnek. Ugyanez igaz a vágyakra is: ha mindig a te céljaidról van szó, a párodé nem csak elérhetetlen távolságba kerül, de lekicsinylésre is.

Ne manipulálj!

Lehet, hogy nem gondolatolvasó, és ami neked evidens, az olykor neki kínai. Előfordul, mind egy kicsit mások vagyunk, más élményekkel, tapasztalatokkal, gondolatokkal. Ha el akarsz valamit érni, vagy szükséged van valamire, mondd meg, ne manipulálj, ne játszmázz. Utóbbi szintén nem építő stratégia akkor sem, ha húzd meg-ereszd meg módszerrel igyekszel a másik érdeklődését fenntartani – a játszmázás hosszabb távon bántalmazó és kimerítő. Nem szexi, inkább fölösleges és ártó.

Ne legyél áruló!

Egy kapcsolatba nagyon sok minden beleférhet, ha azt a két ember egyezteti és elfogadja, azonban, ha lefektettétek a kapcsolatotok íratlan szabályait, ne lépd át azokat. Legyen szó hűségről, pénzköltésről, szenvedélyekről, bármiről, ha egyenes vagy, a bizalom könnyebben megmarad, mintha a sánta kutya előtt érnek utol. Ha a közös megegyezés valamelyik félnek nem komfortos, át lehet beszélni, ha pedig nem tudtok kompromisszumra jutni, ideje felülvizsgálni a hosszú távú elképzeléseket is. Az is árulás, ha mások előtt kritizálod a társad vagy kiadod privát problémáitokat. Tartsd tiszteletben, hogy ezek a közös ügyeitek, nem kell, hogy mások előtt megalázd az esetleges hibáival – számodra vicces élcelődés formájában sem.

Nem lehetsz alárendelt

A fentiekből adódik, hogy magunkra nézve kényelmetlen kompromisszumokba is belemegyünk, vagy éppen a saját szükségleteink fölé helyezzük mindenkor a másikét. Ez nem csak nekünk rossz, annak is, akivel vagyunk, hiszen, ha elveszítjük önmagunkat, ő elveszíti bennünk, akit szeretett.

Forrás: divany

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...