2021.09.13. 17:55:44 8575 267

Ősszel is irány piknikezni!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi kell egy jó kiránduláshoz és piknikhez? Szerintünk első sorban kellemes idő! Az most adott. Úgy tűnik az idei ősz kegyes lesz hozzánk és még kellemes, szinte nyárias hangulattal és meleggel fogadja a természetbe vágyókat. Az iskolakezdést nagyban megkönnyíti és sokat segít, ha a gyermekkel kirándulunk nagyokat és vidámmá varázsoljuk a hétvégéket számukra. Amíg beköszönt a hűvösebb október teljesen érthető és természetes, hogy minden pillanatot ki kell használnunk a feltöltődésre. Szóval, ősszel is, piknikre fel!

Piknik – augusztus | Forrás: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Piknik – augusztus | Forrás: 123rf.com

A Kopaszi-gáton minden adott a kellemes időtöltéshez ősszel is. Egy helyen megtalálható az étterem, fagylaltozó, játszótér, friss illatú vízpart, és az üdezöld fű a fák árnyékában, ahova a pokróccal letelepedhetünk. Ugyan napközben még bőven 25 fok fölé is emelkedik a hőmérséklet, pólóban lehetünk, estefelé, és árnyékban azért már előfordulhat, hogy hűvösebb van. Ezért romantika és idill ide vagy oda, a legfontosabb a megfelelő feltételek biztosítása. A földön ücsörögve alaposan fel is lehet fázni, így mindenképp figyeljünk arra, hogy akár polifoam, vagy jógamatrac kerüljön a pokróc alá, de be lehet szerezni speciális, egyik oldalukon szigetelt pokrócokat is. Ezzel a nedvesedés lehetőségét is kizárjuk.

Plusz pokróc, takaró sem árt, ha van nálunk, az autóban elfér vagy akár egy nagyobb táskában is magunkkal vihetjük. Ez fontos, mert nem árt, ha inkább a meleget élvezzük ki az őszi időjárásból és semmiképp se fázzunk meg. A Városliget is nagyon kellemes időtöltést biztosít akár játszótér, akár program szempontjából. Pihenésképp pedig külön izgalom, ha nem étteremben fogyasztjuk el az uzsonnát, hanem egy pokrócon üldögélve. Balatonon és a Velencei-tónál sem kell aggódni azért, hogy megállt ott az élet. Nyugodtan kirándulhatunk, bringázhatunk még a kellemes időben, de a piknik azért jó ötlet ebben az esetben, mert a vendéglátó helyek szeptemberben már kiszámíthatatlanul tartanak nyitva. Így, ha el is indulunk, alaposan felkészülve egy finom falatozásra, biztos, hogy nem ér bennünket meglepetés, ha már nincs nyitva a kedvenc lángosozónk.

Az sem mindegy, hogyan öltözünk. A napközbeni meleg már csalóka. Érdemes rétegesen öltöztetni a gyermekeket is, mert az izzadás és az utána való megfázás a szélben veszélye sokkal nagyobb, mint nyáron. Ha kívülről megtaláltuk a megfelelő hőszigetelést, akkor már csak arról kell gondoskodnunk, hogy belülről se fázzunk. A hideg limonádék ideje lejárt, inkább langyos tea, vagy kellemes csipkebogyó szörp az, ami jólesik ilyenkor. Ha nem vezetünk, vagy bringázunk, már egy forralt bor is jól fog esni, igaz, még nincs annyira hűvös, de az ilyesmi azt gondolom nem is igazán időjárásfüggő. Bármikor jólesik, ősszel és tavasszal.

Végül pár szó a ételekről, ami nélkül nem piknik a piknik. A hűtés már nem annyira fontos, bár, ha hosszabb ideig tartózkodunk a szabadban, még lehet annyira meleg, hogy jó, ha van nálunk egy kisebb hűtőtáska, nehogy bármi megromoljon. Most már gondolkodhatunk minden olyanban, ami almás, sajtos, de lassan például készülhetünk a gesztenyés, diós és szilvás finomságokra is. A pogácsával azonban sosem tévedhetünk nagyot. Kicsik és nagyok kedvence minden napszakban, időjárástól függetlenül.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...