2022.09.12. 11:58:23 6181 253

Őszi napfürdő? Használd ki az utolsó cseppig!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt gondolom, most már igazán nincs okunk a panaszra. A hosszú és rendkívül meleg nyár után fellélegezhetünk. Kicsit enyhült a kánikula, de még élvezhetjük a szeptemberi időjárás előnyeit. Az egészségünk megőrzése érdekében is fontos ez az időszak, sok szempontból. A nyári kánikulában a vízparton pihegve sokan nem számoltak azzal a veszéllyel, hogy a nap sugarai már nem csak kellemesen barnítanak, hanem egyenesen égetnek. Két olyan évszak van, amikor a nap éltető energiáit a nagyobb veszély elkerülésével élvezhetjük.

Napozás ősszel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napozás ősszel

Tavasszal és ősszel minden lehetőségünk adott, hogy a bőrünk károsodása nélkül kihasználjuk ezt a természetes D-vitamin forrást. Miért is van szükségünk a D-vitaminra? A D-vitamin óriási szerepet játszik a csontjaink és fogaink épségének és erősségének megőrzésében. Ezt a kalcium csontokba való beépülésével segíti elő. Az immunrendszert is nagyban erősíti a C-vitamin mellett. Sokan azt gondolják a megfelelő C-vitamin bevitel elegendő az immunrendszerünk karbantartásához, de ma már egyértelmű, hogy a D-vitamin is elengedhetetlen az egészségünk megőrzéséhez. Érdemes tehát ezt a vitaminforrást, vagyis a napsugárzást maximálisan kihasználnunk addig, amíg csak lehet és megtehetjük.

A késő őszi hidegek beköszöntéig, amikor még kellemesen melegen sütnek a napsugarak, lehet napfürdőzni. Arra azonban vigyázni kell ebben az évszakban is, hogy a nagyon fehér bőrűek ne égjenek meg. Ha rendkívül érzékeny a bőrünk ezalatt az idő alatt is használjunk fényvédő készítményt. Attól függően, mennyire vagyunk érzékenyek a nap sugaraira, eldönthetjük melyik időszakban napfürdőzünk.

Míg nyáron a dél és délután négy óra közötti napszak napozás szempontjából a legveszélyesebb időszak, ilyenkor a nap sugarai már enyhébbek. Ha nem szeretnénk megfázni egy kicsit hűvösebb napon ebben az időszakban is napfürdőzhetünk, természetesen csak korlátozott ideig. Ez az optimális idő olyan 15 perc és fél óra között mozog a bőrünk érzékenységétől függően. Mindenképp szélvédett helyet, zugot válasszunk a napozáshoz, mert bármilyen kellemesen melegít a napocska, ha nem vigyázunk ilyenkor lehet a legkönnyebben megfázni, ha egy kis szellő megfúj bennünket közben. Nem árt óvatosnak lenni.
Igyekezzünk minél nagyobb testfelületünket a nap felé fordítani, hogy minél jobban érje a bőrünket a napsütés. Arra is vigyáznunk kell, hogy napozás előtt és után után megfelelően tisztítsuk és hidratáljuk a bőrünket hidratáló készítményekkel. Mint tudjuk a napozás szárítja is a bőrünket, így ezt sem szabad túlzásba vinni és fontos a megfelelő bőrápolás. Mindenkinek kellemes napfürdőzést kívánunk az őszi évszakban is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...