2022.11.08. 17:25:00 7109 282

Öt B12-vitaminban gazdag étel, amely könnyedén beépíthető az étrendünkbe (főleg vegáknak)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A veganizmus egy olyan életforma, amelyet számos egészségügyi előnnyel hoztak összefüggésbe, többek között a vércukorszintre, a testsúlyra és a koleszterinszintre van jó hatással. Azonban a legtöbb bizonyos élelmiszert megvonó étrendhez hasonlóan ennél is felléphet tápanyaghiány.

Általános B12 források - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Általános B12 források

A húsmentes étrend leggyakoribb veszélye a B12-vitamin hiánya. Ez a vitamin a szellemi és fizikai fittségünkért és a megfelelő vérképzésért is felelős, amit legegyszerűbben állati eredetű élelmiszerrel tudjuk bevinni a szervezetünkbe, így pótlásáról fontos okos módon - kompromisszummal - gondoskodnunk!

Húsmentes étrend esetén a napi szükséges mennyiség 6 mcg a B12-vitaminból, de nemcsak az ő számukra ajánlott odafigyelni a szükséges átlagosan pótlandó mennyiség - azaz kb. 2,4 mcg - bevitelére:
A nők számára kimondottan fontos a bőr, a haj és a körmök állapota, míg az idősebbek amiatt is figyeljenek oda rá, mert hiánya a csont ásványianyag-sűrűségére is negatív hatással lehet.

A legjobb húsmentes B12-vitaminforrások a vegetáriánusok számára (is)

Étkezési élesztő

Egy-egy kanálnyi belőle szinte fedezi a vegetáriánusoknak előírt napi mennyiséget, mivel 5 mcg-t tartalmaz. Ezt nem muszáj önmagában elfogyasztanunk, levesekre, salátákra vagy tésztaételekre is rámorzsolhatjuk.

Joghurt

Egy pohár joghurt a napi B12-vitaminszükségletünk kb. 28%-át tartalmazza, ami ráadásul olyan formában van jelen, amely jóval könnyebben felszívódik, mint például a csirkehúsban fellelhető B12-vitamin.

Tej

Egy pohár tejet és a piacon fellelhető étrendkiegészítőket összehasonlítva megállapodást nyert, hogy a tej révén hatékonyabban szívódik fel a szervezetbe kerülő B12-vitamin. Viszont érdemes az alacsony zsírtartalmú tejeket választanunk a felesleges kalóriabevitel elkerülése érdekében.

Tofu

A teljes értékű vegán fehérjeforrást azért is jó dolog lenne megszeretni, mert ugyancsak kiváló vitaminforrásnak számít. A különböző gyártók termékeinek készítményeit azonban nem árt összehasonlítani egymással, mert más és más tápanyagtartalommal kerülnek a polcokra.

Vitaminnal dúsított gabonafélék

A reggeli gabonapelyheket (zabkorpa, kukorica stb.) nevükkel ellentétben nem reggelire érdemes fogyasztanunk, hiszen akkor inkább a fehérjedúsabb élelmiszerekre van szüksége a szervezetünknek.

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...