2023.09.27. 10:20:00 6340 212

Pattanj fel és kirándulj a Turisztika Világnapján!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Turisztika Világnapját szeptember 27-én ünneplik világszerte. Idén munkanapra esik, így nagy eseményekre nem tudunk buzdítani senkit, viszont ma is lehetőségünk van arra, hogy számos módon ünnepeljük a turizmust, mint életünk fontos színesítőjét és gazdaságunk élénkítőjét.

Ősz a Gellért-hegyen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ősz a Gellért-hegyen

A WHO nevű szervezetet sajnos már mindenki jól megjegyezte magának, azonban létezik egy WTO (Idegenforgalmi Világszervezet) nevű csoportosulás is, amelyik sokkal szimpatikusabb területet munkálkodik. 1980.09.27-én célul tűzték ki a turizmus fejlesztését, amit éves szinten újra és újra megünnepelnek ezen a napon.

Habár a várva várt nagy utazásokat nem hajthatjuk ma végre, van néhány ötletünk arra, hogyan ünnepelheted meg ma te is a Turisztika Világnapját: Gyűjts magad köré néhány régen látott, vagy számodra kedves embert, és kerekedjetek fel munka után!

Programötletek - az örökmozgótól az otthonülőig:

Kirándulás közeli helyekre – Mivel a munkaidő elviszi a napunk egy részét, ezért nem érdemes hosszú órákat közlekedéssel tölteni, inkább szervezzünk gyorsan meg egy rövid kirándulást egy közeli településhez. Az ország minden pontján vannak híres vagy eldugott nevezetességek, esetleg csodás természeti látnivalók.

Látogatás helyi turisztikai látványossághoz – Mikor nézted olyan szemmel lakóhelyedet és annak régióját, mintha ma látnád először? Minden olyan magától értetődő körülöttünk, hogy néha érdemes rácsodálkozni környezetünk szépségeire.
Van a településeteken el múzeum? Nosza, foglal belépőjegyet! Az őszbe forduló sétányok és parkok is minket várnak ma! A helyi turizmus támogatásával a kisvállalkozások, az éttermek (helyi gasztronómiai specialitások) és kézműves alkotók túléléséhez járulhatunk hozzá.

Online turisztika – Hogy ez milyen furán hangzik! Hogyan létezhetne ilyen? Pedig kacifántos repülőutak és borsos árú hotelszobák nélkül is megtekinthetjük a világ távoli kincseit is!
egyre több múzeum és tárlat, valamint utazásszervező kínál virtuális túrákat, amelyeken a világháló segítségével otthonunk kényelméből vehetünk részt. A mai nap pedig remek felfedezés a legmodernebb turizmusi forma felfedezésére!

Utazás témájú filmek vagy könyvek – biztosan akad olyan film vagy könyv a kedvenceitek listáján, amelyik távoli tájakról vagy konkrétan utazásokról szól, és nézzétek meg együtt vagy olvassátok el a legemlékezetesebb leírásokat belőle.

Forrás: szerkeszto.gportal.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...