2021.06.09. 17:15:00 11389 291

Pesto a köbön! Variáld kedved szerint nyáriasabb ízvilágúvá
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, aki nem szereti a pestot? Akkor még nem evett igazán jót! A gyors és sokoldalú mártás szendvicsekben is kiváló, ne csak tésztához keverve fogyasszuk! A klasszikus recepten kívül, ugyancsak egy maréknyi alapanyag felhasználásával, rengetegféle csodás illatú és élénk színű pesto készíthető el.

Házi készítésű pesto - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi készítésű pesto

A bazsalikom főszereplésével készíthető szósz - amely igazából az olaszos fűszerkeverékből származó krém szerűség - könnyen elkészíthető és egy-egy különlegesebb hozzávalón kívül nem igazán kell kinyitni a pénztárcánkat hozzá.

Az alap pesto elkészítési módja:

Az olívaolaj kivételével öntsünk egybe minden szükséges hozzávalót, és robotgépben/aprítóban körülbelül 30 másodperc alatt dolgozzuk össze az alapanyagokat.

Az aprítás időtartama alatt lassan adagoljuk hozzá az olívaolajat, és keverjük addig, amíg az összetevők össze nem állnak. Szükség szerint keverőlapáttal kaparjuk le a keverőtál oldalait is.

A pestót légmentesen lezárt tartályban, hűtőszekrényben legfeljebb öt napig lehet tárolni. Szilikonos, fedővel ellátott jégkocka tálcában is lefagyasztható, hogy szükség szerint később bármikor felhasználhassuk.

A hogyan kérdés után jöjjön a miből! - Három különböző, de annál karakteresebb receptünk is van számotokra!

Bazsalikomos pesto

Hozzávalók:

4 csésze friss bazsalikom

3 gerezd fokhagyma

½ csésze pirított fenyőmag (Egy serpenyőben 5 percig nagy lángon, gyakran rázva pirítsuk meg előre!)

Fél citrom leve

1 csésze durvára reszelt parmezán sajt

1 csésze extra szűz, jó minőségű olívaolaj

Só ízlés szerint

Jalapeno-koriander pesto

Hozzávalók:

4 csésze friss koriander

2 gerezd fokhagyma

1-2 db Jalapeno (A magokat célszerű inkább eltávolítani belőlük!)

¼ csésze pirított dió (5 percig nagy lángon, gyakran rázva pirítsuk meg hozzá egy serpenyőben!)

1 csésze durvára reszelt parmezán

1 csésze jó minőségű, extra szűz olívaolaj

Szárított paradicsomos pesto

Hozzávalók:

1 csésze friss bazsalikomlevél

½ csésze szárított paradicsom (Az olívaolajat csepegtessük le róla.)

1/3 csésze pirított mandula (Egy serpenyőben 5 percig nagy lángon, gyakran rázva pirítsuk meg előre!)

3 gerezd fokhagyma

1 ek. friss oregánó levél

1/3 csésze durvára reszelt parmezán sajt

5 ek. extra szűz, jó minőségű olívaolaj

Csipet só

A fenti utasításokat követve bármelyik pesto játszi könnyedséggel elkészíthető pillanatok alatt! Pirított kenyérre vagy karikára vágott bagettre kenve is isteni finom, lehelet vékonyra vágott sonkával és különböző sajtfajtákból válogatott tálhoz is remekül passzol bármelyik pesto.

Forrás: www.hopeforwomenmag.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Vége a fájdalomnak – így szabadulhatsz meg a benőtt körömtől

Kevés kellemetlenebb apróság van annál, mint amikor a lábujj körme – legtöbbször a nagylábujjé – benő a bőrbe. Az egyszerű mozgást, cipőviselést, sőt néha még az alvást is megkeserítheti. Sokan hajlamosak halogatni a megoldást, pedig a benőtt köröm kezelhető, és néhány jó szokással akár megelőzhető is.

A sportteljesítményre is hatással van a nagy meleg és a magas páratartalom

A magas hőmérséklet és páratartalom hatással van a szervezet hőháztartására, ami különböző mechanizmusokon keresztül befolyásolja az erőkifejtést, az állóképességet és a koncentrációt is. Nagy melegben a szervezet saját védelmét helyezi az első helyre, így óhatatlanul csökken a fizikai teljesítmény. Ezért, bár a nyár kiváló időszak a szabadtéri sportolásra, kulcsfontosságú a test hőháztartásának védelme, a megfelelő hidratálás, a túlterhelés elkerülése, valamint a napvédelem – mondja dr. Torzsa Péter, a Semmelweis Egyetem Családorvosi Tanszékének tanszékvezetője.

Mihez kezdj az avokádóval! – Tudunk egy tuti receptet Neked!

Bárhol nyaralunk, a helyi piacra már-már kötelezően ellátogatunk. Történt ez egy olasz városkában is, ahol – persze, csak átvitt értelemben – utánunk dobtak egy nagy adag avokádót. Zárás előtt voltunk, túl kellett adni a portékán. Először nagy volt a boldogságunk, aztán jött a kérdés: mégis mit csinálunk egy ekkora adag „zöldséggel”?