2023.04.13. 17:25:00 7325 285

Pizza, ha egészséges: Szórj rá kelbimbót!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sok húsvéti sütemény után inkább sós ízre vágyom. Aki szintén kihagyta idén a főtt sonkát, biztosan csatlakozik ebben a kérdésben most hozzám. Tavasznak csúfolt időszak révén még mindig a friss zöldség nálam a befutók, így a pizzámon sem lesz se szalámi, se túl zsíros sajt.

Kelbimbó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kelbimbó

Mielőtt a kelbimbó miatt legyintenél, arra kérlek, vonatkoztass el a jól ismert főzeléktől és tekint úgy erre az alapanyagra, mint egy teljesen új hozzávalóra! Máshogy elkészítve természetesen másfajta élmények fognak hozzá kapcsolódni, ráadásul nagyon egészséges zöldségünk!

Ahány ember, annyiféle pizzatészta: ki megelégszik a boltival, ki vastagra nyújtja, ki roppanósra süti, és vannak, akik karfiolból készítik. Bármelyik variációt is választod, a következő otthon sütött pizzádhoz, a feltét lehet a korábbiaknál sokkal, de sokkal egészségesebb!

Gombás-kelbimbós pizzafeltét

Hozzávalók:

Reszelt és morzsolt sajtok, vegyes fajtákkal még izgalmasabb
Shiitake vagy más különleges ízű gomba
kelbimbó
vöröshagyma
kakukkfű
só, bors
balzsamecet
olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt szokás szerint melegítsük elő. Közben készítsük el - esetleg elő - a pizzatésztánkat, és tegyük bele a pizzasütő tepsinkbe, és egy vékony réteg reszelt sajtot oszlassunk el a tetején.
A hozzávaló zöldségeket szükség szerint mossuk és hámozzuk meg, majd szeleteljük is fel. Egy üvegtálba tegyük bele a gombát, és locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel. A hagymát és a kelbimbót pedig ízesítsük olívaolajjal.
A zöldségeket ezután vegyesen szórjuk rá a pizzatésztára, és szórjuk meg sóval majd borssal is, hogy ízletesebb legyen a feltétünk. A pizzánk tetejére jöhet még egy réteg morzsol vagy reszelt sajt az ízlésünk szerint, amihez kakukkfüvet is morzsolgathatunk.

A pizzatészta fajtájának megfelelő hosszúságú sütési idő során a zöldségeink is minimum roppanósra sülnek, de az sem árt nekik, ha teljesen puhák lesznek, mire kikerülnek a sütőből.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Pilates, egy népszerű módszer, amivel erőre kaphatsz

A Pilates első szemrevételezésre semmiféle különösen nagyobb kihívást és izom-megerőltetést nem igénylő gyakorlatsornak fest. A kipróbálását tervezők ezért könnyen beleeshetnek abba a csapdába, mint amelyikbe maga Dwayne Johnson a „kőnyűvő”, a The Rock is belehuppant. Mégpedig a The Game Plan (magyarul: a Gyerekjáték) című családi vígjátékban, amikor a balettről elmarasztalóan beszélt. Nos, aki látta a filmet, az tudja, hogy később megváltozott a véleménye. De, hogy miért érdemes sort keríteni a Pilatesre, illetve ezt a mozgásformát a napi egészség-karbantartó gyakorlatok egyikévé tenni? Nézzük!

Amikor a spenót és a csicseriborsó találkozik – Gyors és finom egytálétel a rohanós hétköznapokra

Ahogy hosszabbodnak a nappalok és kúszik felfelé a hőmérő higanyszála, annál kevesebbet szeretnénk a konyhában bíbelődni az ebéd, meleg vacsora elkészítésével. Szerencsére, egy-egy mentő ötlet mindig szembejön! Most egy spenótos, csicseriborsós verzió!

Hétvégi villásreggeli – Kukoricás és paprikás frittata

Gyakran jól jönnek olyan receptek, melyek könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthetőségük mellett még finomak és táplálóak is. Ilyen példaként az olasz konyhából származó gyorsétel: a tojáslepény, azaz a frittata is, melynek „szívét-lelkét” a tojás képezi. Ehhez aztán igény és ízlés szerint kedvünkre adhatunk hozzá fűszereket, zöldségeket, húst és sajtot egyaránt.