2022.04.26. 15:37:37 6891 242

Pollenhelyzet - erősödhetnek az allergiás tünetek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tájékoztatása szerint az idei pollenszezon tavaszi csúcsa már tetőzött, de az allergiások továbbra is jelentős terhelésnek vannak kitéve, hiszen egyszerre több mint húsz allergén növény pollenje található meg a levegőben, és legalább a felük országosan tüneteket okoz.

Allergia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Allergia

Jelenleg a legdominánsabb a platán, amelynek virágpora közepes-magas mennyiségben van jelen a levegőben. E növény pollenszórása a korábbi évek tapasztalata alapján intenzív, de nagyon rövid, nagyjából egy hétig tart. Az ország számos területén megjelentek a pázsitfűfélék pollenjei is. Pollenszórásuk a felmelegedés hatására gyorsan erősödhet és pollenkoncentrációjuk hamar elérheti a tüneteket okozó szintet. Allergiás tüneteket okozhatnak még a nyír, a tölgy, a juhar, a fűz, a ciprus- és tiszafafélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül az ostorfa, a dió, a gyertyán és a bükk pollenjei is.

Alacsony koncentrációban jelen van még a kőris, a nyár, az éger és a szil virágpora is. Ezeken kívül megjelent a levegőben a fenyőfélék, továbbá a kevésbé jelentős allergénnek számító eperfafélék pollenje is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jelenleg alacsony. Az NNK arra hívja fel a figyelmet, hogy a virágporra érzékenyek figyeljenek a megelőzésre és a tünetek enyhítésére, és időben kezdjék meg a szakorvos által javasolt gyógyszeres kezelést.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...