Ráncok? Együnk és igyunk jót a fiatalos arcbőrért!
Ha a bőrápolásra gondolunk, akkor a legtöbb embernek a hidratálás, a kenceficék, a ránctalanítók és feszesítők garmadája ugrik be. Pedig – mint mindent – ezt is az alapoktól illik kezdeni, belülről kifelé, azaz oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra is. Ugyanis a fiatalos arcbőr egyik alappillére az lenne, hogy mit eszünk és mit iszunk.
Jöjjön most néhány étel és ital, ami bőrbarát, és segít abban, hogy belülről is hozzájárulj a fiatalos megjelenéshez, a ráncok csökkentéséhez.
Víz
A goodhousekepping.com szépségszakértője szerint az egyes számú ital, amit fogyasztasz, az a víz legyen! Ez segíthet a leggyorsabban a belső hidratálásban – a bőrödnek is! Egy jó kis gyümölcsökkel ízesített víz pedig még a vitalizáláshoz is hozzájárulhat. A citrusok és a bogyós gyümölcsök vízben áztatva, vagy akár belenyomkodva finom és egészséges alternatívát jelentenek a cukros üdítőkkel szemben.
Magas víz- C-vitamin tartalmú gyümölcsök, zöldségek
A vízhez hasonlóan a görögdinnye, az eper, az uborka, a narancs, a paradicsom, az őszibarack, a kiwi, a szőlő és társaik jól hidratálnak és C-vitamin tartalmuk segít a bőrfiatalításban. A bennük található antioxidánsok megkötik a bőr öregedéséért is felelős szabadgyököket, így járulnak hozzá a megfelelő sejtmegújuláshoz.
Omega-3 tartalmú ételek
Jót tesz az olívaolaj is, de még könnyebben hasznosul az omega-3 zsírsav, ha a tengergyümölcseivel visszük a szervezetünkbe. A tőkehal, a lazac például jó választás, de a rák, a tonhal, a makréla, a hering is rendben van. Heti 1-2 alkalommal kellene fogyasztani, és segíthet megelőzni többek között a gyulladást, ami bőrkárosodáshoz vezethet- javasolja a goodhouskeeping.com szépségszakértője.
Tojás
A tojás lutein tartalma hozzájárul a bőr feszességének megőrzéséhez, zöldségekkel kombinálva az igazi!