2019.04.12. 16:14:38 12528 358

Ráncok? Együnk és igyunk jót a fiatalos arcbőrért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a bőrápolásra gondolunk, akkor a legtöbb embernek a hidratálás, a kenceficék, a ránctalanítók és feszesítők garmadája ugrik be. Pedig – mint mindent – ezt is az alapoktól illik kezdeni, belülről kifelé, azaz oda kell figyelnünk a táplálkozásunkra is. Ugyanis a fiatalos arcbőr egyik alappillére az lenne, hogy mit eszünk és mit iszunk.

Vízivás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vízivás

Jöjjön most néhány étel és ital, ami bőrbarát, és segít abban, hogy belülről is hozzájárulj a fiatalos megjelenéshez, a ráncok csökkentéséhez.

Víz

A goodhousekepping.com szépségszakértője szerint az egyes számú ital, amit fogyasztasz, az a víz legyen! Ez segíthet a leggyorsabban a belső hidratálásban – a bőrödnek is! Egy jó kis gyümölcsökkel ízesített víz pedig még a vitalizáláshoz is hozzájárulhat. A citrusok és a bogyós gyümölcsök vízben áztatva, vagy akár belenyomkodva finom és egészséges alternatívát jelentenek a cukros üdítőkkel szemben.

Magas víz- C-vitamin tartalmú gyümölcsök, zöldségek

A vízhez hasonlóan a görögdinnye, az eper, az uborka, a narancs, a paradicsom, az őszibarack, a kiwi, a szőlő és társaik jól hidratálnak és C-vitamin tartalmuk segít a bőrfiatalításban. A bennük található antioxidánsok megkötik a bőr öregedéséért is felelős szabadgyököket, így járulnak hozzá a megfelelő sejtmegújuláshoz.

Omega-3 tartalmú ételek

Jót tesz az olívaolaj is, de még könnyebben hasznosul az omega-3 zsírsav, ha a tengergyümölcseivel visszük a szervezetünkbe. A tőkehal, a lazac például jó választás, de a rák, a tonhal, a makréla, a hering is rendben van. Heti 1-2 alkalommal kellene fogyasztani, és segíthet megelőzni többek között a gyulladást, ami bőrkárosodáshoz vezethet- javasolja a goodhouskeeping.com szépségszakértője.

Tojás

A tojás lutein tartalma hozzájárul a bőr feszességének megőrzéséhez, zöldségekkel kombinálva az igazi!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.