2023.01.10. 17:30:00 8007 313

Receptajánló: Házasítsd a krumplit kéksajttal!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gőzölgő téli ételek gazdag íze és a nyár könnyedsége össze sem hasonlítható, de nem is kell keverni az ennyire különböző dolgokat. A hosszú esték kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy ráérősen a konyhába szorgoskodhassunk.

Étel sajttal és burgonyával - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Étel sajttal és burgonyával

Ki ne szeretné az omlós tésztájú pitéket? Hát sósan? A langyos és gazdagon töltött tészta tökéletes az együtt elfogyasztott családi étkezésekhez. A nagyi féle tésztával ugyancsak elkészíthető ez a recept, de a laktató töltelék ne maradjon ki belőle!

Sós pitetorta márványsajttal

Hozzávalók:

A vajas tésztához:

500 gr sima liszt
220 gr kockára vágott sótlan vaj
1 db tojás
egy csipet só
2-4 ek. jéghideg víz

Egy nagy keverőtálba szitáljuk bele a lisztet, majd morzsoljuk bele a vajat. Kezünkkel keverjük össze a két hozzávalót, amíg zsemlemorzsa állagúhoz hasonló nem lesz. Ízesítsük meg egy csipet sóval, és kanalanként adagoljuk hozzá a vizet is. A készre gyúrt tésztát téglalap alakúvá formázzuk, majd fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük.

A krumplis töltelékhez:

Egy kevés sózatlan vaj
morzsolt kakukkfű
450 gr kockára vágott burgonya
140 gr morzsolt márványsajt (vagy feta sajt)
50 gr apróra vágott dió

A vajat egy nagy serpenyőben olvasszuk fel, majd enyhén pirítsuk meg rajta a kakukkfüvet.
A meghámozott és feldarabolt burgonyát hideg, sós vízbe tegyük fel főni. 10 perc forralás után szűrjük le, majd forgassuk át a kakukkfüves vajban. Miután a krumpli teljesen hűlt, keverjük hozzá a szétmorzsolt sajtot és a durvára tört dióbelet.

Melegítsük elő a sütőt 200°C fokra, a hűtőből kivett tésztát vegyük ketté, majd enyhén lisztezett felületen egyesével nyújtsuk ki. A kibélelt sütőtepsinkbe úgy helyezzük bele a pite alját, hogy a tészta a forma oldalára is ráfeküdjön, hogy a töltelék ne folyhasson majd ki. Mehet rá a már kihűlt töltelék, majd a tészta másik felét tetszés szerint ráhelyezzük. Amennyiben egy darabban tennénk rá, ne felejtsük el egy villával jól megszúrkálni. A tészta tetejét megkenjük a felvert tojással, majd mehet be a sütőbe, hogy 25 perc alatt aranybarnára süthessük.

Ízlés szerint fogyaszthatjuk hidegen és melegen, akár egy húsos étel köreteként is. Az igazi sajtimádók sütés előtt parmezánt vagy más, általuk kedvelt sajtot is reszelhetnek a sós pite tetejére.

Forrás: www.deliciousmagazine.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!