Receptjáték- Chilis csirkeszárnyak és becsinált leves
Szeretnénk meghozni az étvágyatokat és szavazási kedveteket játékunk egy újabb receptjével.
Figyeljétek mindennap játékosaink megjelenő receptjeit, és szavazzatok a cikk mellett szereplő szív megnyomásával! Estére édes-csípős csirkeszárnyakat és egy gőzölgő becsinált levest „készített” nekünk Marcsi nevű versenyzőnk.
Chilis-szójaszószos csirkeszárnyak- hozzávalók 2 személyre:
8 db két ízületes csirkeszárny, melyet kettévágunk és a következő pácban érleljük 1 napig.
A pác elkészítéséhez: 2 ek ketchup, 1 ek szójaszósz, 1 ek méz, 1 ek citromlé, só, bors, pirospaprika, chili ízlés szerint, 1 ek olaj
A csirkeszárnyakat pácolás után sütőben fólia alatt sütjük 35-45 percig, majd a fóliát levesszük és megpirítjuk.
Közben előkészítjük az almát, személyenként 1 db-ot. Magházát kivájjuk, melybe mézből, apróra vágott dióval és fahéjjal keveréket készítünk, amit a kivájt almába töltünk, tetejére mogyorónyi vajat teszünk és sütőben megsütjük. Én egy külön kis tepsiben a csirke mellé szoktam tenni félidőben, így együtt sülnek készre. Köretnek hasábburgonyát adok hozzá.
Becsinált leves:
1 nagyobb sárgarépa, 1 nagyobb petrezselyem gyökér, csirkeaprólék (ki mit szeret), kömény, liszt, só, bors, (fűszerek ízlés szerint) tejszín, petrezselyemzöld, vajgaluska betétnek
A répát, zöldséget felszeleteljük, zsiradékon a köménnyel néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt aprólékot, fehéredésig sütjük, majd megszórjuk 1 csapott ek.liszttel, sózzuk, borsozzuk felengedjük vízzel és puhára főzzük. Végül 1 tojásból, 2 dkg puha vajból annyi liszttel, amennyit felvesz, keményebb galuskát keverünk, melyet a levesbe szaggatunk. Végül kb. 1 dl 30%-os tejszínnel és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk. Tejszín helyett tejfölt is tehetünk bele.
Jó étvágyat!
Az eddig megjelent többi játékos által küldött recepteket ezekre a linkekre kattintva találod: Narancsos, baconos, sajtos, aszalt szilvás csirkemell falatkák