2021.11.04. 09:45:00 6468 239

Reformáld meg étkezési szokásaidat a hosszabb életért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizonyára neked is számtalanszor elismételték a napi ötszöri étkezés és a rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztás egészségügyi előnyeit. Ezek az általános tanácsok önmagukban nem tűnnek annyira hasznosnak, de részletesen pontosítva már elhihetjük, hogy akár az életünket is meghosszabbíthatja, ha követjük ezeket.

Zöldséggel az egészségért - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldséggel az egészségért

Két adag gyümölcs és három adag zöldség elfogyasztása csökkentheti a rák, a légúti és szívbetegségek kockázatát. Ezekkel a táplálékokkal ráadásul sok élettanilag kiemelkedően fontos tápanyag, mint például antioxidánsok és kálium, is a szervezetünkbe juthat. A változatos étrend - a minél több nyers zöldséggel és gyümölccsel - pozitív hatással van az egészségre.

Fogyasszunk zöldséget és gyümölcsöt minden étkezéskor!

A naponta szükséges adagunkat úgy tudjuk legkönnyebben elfogyasztani, ha elosztjuk azt a három fő és a két köztes étkezés között.

Kezdjük zöldségekkel!

A zöldségek kellenének, hogy étrendünk alapjait képezzék, tányérunk felén ennek kellene lennie. A fogások kitalálását kezdjük úgy, hogy az étkezésre szánt zöldségek fajtáit határozzuk meg.

Főzzünk minél egyszerűbb ételeket!

Célszerű kerülni a feldolgozott és készre csomagolt ételeket, mivel a friss alapanyagokból készült ételek tápanyagban dúsabbak és nem tartalmaznak felesleges adalékokat sem.

C-vitamin és béta-karotin

Citrusfélék, sárgarépa, spenót, kelkáposzta és egyéb leveles zöldségek; már külön-külön is hozzájárulhatnak az élettartam növeléséhez gazdag tápanyagtartalmuk révén.

Forrás:www.fitandwell.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...