2021.09.17. 08:23:14 6673 221

Reggeli kishalál: Túlélő kalauz reggeli készülődéshez gyerekkel
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azok a csodás nyári reggelek, amikor nem kell sietni a gyerekkel sehová... - nos, azok lebegjenek a szemed előtt, amíg eljön legalább a hétvége, és újra szusszanhatsz egyet. Addig pedig kitartás, és éld túl a reggeli rutint kiabálás, dráma és feszkó nélkül. Íme, néhány tipp.

Szörnyű reggel - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szörnyű reggel

“Nem akarok oviba menni. Nem akarok fogat mosni. Nem jó ez a pulóver. De fáj a hasaaaam...” - Ismerős mondatok? Akkor neked is szükséged van erre a túlélő kalauzra:

A másnap reggel már este elkezdődik

Ha kifejezetten nehezek a reggelek, akkor már előző este készíts elő mindent, amit lehet. Szendvicset tízóraira, vizet a kulacsba, váltóruhát (ovisnak, bölcsisnek), táskákat, tornacuccot, tiszta cipőt és ruhát - a zoknit se felejtsd ki. Magadra is gondolj: kulcsot, pénztárcát a táskába, telefon legyen feltöltve, és minden kerüljön a helyére, amire szükséged lehet. Ha már este gondolsz ezekre, reggel nem lesz más dolgod, mint hogy reggelizzetek, fogat mossatok, felöltözzetek és már indulhattok is. Nem kell körözni a lakásba, mint egy keselyű, hogy összevadászd a dolgokat.

Ügyelj oda az időre

Míg nyáron el lehetett nyújtani az estéket, mint a rétestésztát, addig ősszel egy kicsit feszesebbre kell venni a tempót. Az esti rutin még fontosabbá válik, ha megcsúsztok, később fognak elaludni a gyerekek - és ti is - reggel pedig nehezebb lesz felkelni, készülődni, és valljuk be, megnő az esély a hisztire is, ha fáradt marad a gyerek....

Kelj fel a gyerekek előtt

No, ennél a pontnál én biztosan megbuktam, rendszeresen a gyerekek ébresztenek.... Jobbak, mint a legmenőbb ébresztőóra. :) Egyszer arra ébredtem, hogy a két és féléves fiam feladta a lábamra a papucsomat. Nevettem egy nagyot, és már ugrottam is ki az ágyból.

Mindenesetre tudom ajánlani a fenti trükköt, mert valóban ez a titka a nyugodt készülődésnek... Amikor összejön, valahogy teljesen más a reggel. Felkelsz, rendbe szeded magad, és máris türelmesebb leszel a gyerekekkel. ;)

Kellemes rituálék

Legyen egy kellemes reggeli rituálétok, amitől jól indul a nap. Apával közös kávézás, gyerekekkel közös reggeli, esetleg egy kis torna. A minap Prof. Dr. Bagdy Emőke Facebook oldalán találtam egy aranyos reggeli mantrát, amit érdemes bevezetni és az idősebb gyerekeknek is meg lehet tanítani:

"Reggel, mielőtt kinyitjuk a szemünket, állítsuk be az agyunkat arra, hogy ma egész nap jó dolgok történnek majd velünk. Mondjuk végig magunkban ezt a rövid szöveget: 'Jó reggelt kívánok magamnak és mindazoknak, akiket szeretek, és akikkel ma csak találkozni fogok. Odavezetek egy fénysugarat a lábujjaimhoz, végigvezetem az egész testemen, és mosolyog minden pici sejtem, örül a mai napnak. Ma valami jó történik!' Próbáljuk ki – és tényleg valami jó fog történni!... Ezt mindenki kipróbálhatja saját kísérlet keretében is. Egy hétig minden reggel tegyük be a teremtő tudatunkba, hogy ma valami jó történik, közben figyeljük a közérzetünket, a lelkiállapotunkat, a velünk történt eseményekről pedig írjunk naplót - és rá fogunk jönni, hogy ez így igaz. Ha nem hiszünk másnak, higgyünk önmagunknak, a saját tapasztalatainknak!" Prof. Dr. Bagdy Emőke

Ha a fenti szokásokból egy-kettőt bevezetsz, máris jobban mennek majd a reggelek!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...