2018.08.22. 12:00:19 22242 356

Régi klasszikus, egészséges változatban: spenótfőzelék
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A spenót nagy klasszikus, és el lehet készíteni egészséges változatban is! Pusztán egy kis teljes kiőrlésű lisztre és mandulatejre (vagy más ízlésünk szerinti növényi tejre) van szükség, és máris kész a menzai „rém” finom és egészségbarát verziója.

Spenót, bébi spenót - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spenót, bébi spenót

Lehet, hogy te sem kedvelted gyerekkorodban, de az emberek többsége felnőtt fejjel valahogy megtanulja szeretni a spenótot. Ezt a egészséges zöld növényt általában főzelékként fogyasztjuk, pedig salátában (bébi spenót formájában), valamint köretként – jobban mondva a köret kiegészítőjeként – is megállja a helyét. A menzán oly gyakori spenótfőzeléket el lehet készíteni másként is, mint ahogy nagyanyáinktól tanultuk, így a tejallergiások is fogyaszthatják. Ha pedig a teljeskiőrlésű lisztet valamilyen maglisztre vagy keményítőre cseréljük, akkor tényleg „mindenmentes” lesz a főzelék!

Spenót, bujtatott tojással, teljes kiőrlésű liszttel és mandulatejjel

Hozzávalók 2 főre:

  • 450 g fagyasztott parajkrém
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 3 gerezd foghagyma
  • 3 dl mandulatej
  • bors

Elkészítés:

Hevítsük fel a kókuszzsírt, majd helyezzük rá a foghagymát, melyet foghagyma nyomóval átpasszíroztunk. Röviden süssük, vigyázzunk, hogy a foghagyma ne barnuljon meg, mert akkor keserűvé válik.

Szórjuk rá a lisztet, rántást készítve belőle, majd engedjük fel a mandulatejjel.

Helyezzük bele a felolvadt parajkrémet. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd hagyjuk 15 percet főni.

Amíg a paraj kis lángon tovább fő, üssük bele a tojásokat, fedjük le és hagyjuk a tojást megfőni. Ízlés szerint készíthetjük lágy tojással, akkor 3 percig főzzük tovább. Ha kemény tojással kívánjuk elfogyasztani akkor 10 percig főzzük.

További ötletek spenóthoz

Spenótos bulgur

A kisfiam egyik kedvence a spenótos bulgur. Aminek az elkészítése rendkívül egyszerű. A spenótot (friss vagy fagyasztott), egy kis olívaolajon, vízen és fokhagymával ízesítve megpároljuk. Közben feltesszük a bulgurt dupla annyi vízben főni egy kis sóval. A végén keverjük össze a kétféle alapanyagot, és köretként fogyasztható sült húsokhoz, aprópecsenyéhez vagy akár pörkölhöz is. Mi kis mennyiségben szoktuk elkészíteni, az arányok igazodjanak az egyéni ízlésedhez. Ha jobban szereted a spenót ízét, akkor több is kerülhet bele, de úgy mond "mutatóban" is elegendő.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tudod, mi az a smoothie bowl? Bűnözz legálisan!

Ahogy minden területen, a gasztronómiában is trendek jönnek, trendek mennek. Ami viszont állandó, hogy aki odafigyel arra, hogy egészségtudatosan étkezzen, annak minden időben fontos, hogy az étel, ami az asztalra kerül, amellett, hogy finom és szemet gyönyörködtetően ínycsiklandó, tápláló is legyen. Ilyen a smoothie bowl is, amely a superfoodok között az utóbbi években sokak kedvencévé vált, és amely a kreativitás végtelen szabadságát adja a készítőjének.

Őszi nagyágyúk egy receptben – Sütőtök és gesztenye

Amikor a sütőtök és a gesztenye összeállnak, ott valami igazán ínycsiklandó dolog készül! Külön-külön is csodákra képesek: a sütőtök pürésítve egy forró levesben melegít fel, a sült gesztenye pedig egy igazi őszi-téli csemege, ami otthon elkészítve is tökéletes kísérője lehet a hosszúra nyúló estéknek.

Téged is kikészítenek a frontok? Átérezzük!

Amikor átalakul az időjárás, nem csupán a hőmérsékletre és a környezetre van hatással, hanem az emberi szervezetre is. A frontok olyan légköri jelenségek, amelyek során két különböző hőmérsékletű és nedvességtartalmú légtömeg találkozik. Ezek az ütközések változásokat idéznek elő, és sok embernél különféle testi és lelki tüneteket okoznak. De valaki miért érzékenyebb rájuk, míg másoknak meg sem kottyannak? Mit kell tudni róluk, illetve hogyan élhetünk velük „békességben”?