2016.09.11. 08:29:06 13231 324

Reszelve, törve – 1+1 konyhai trükk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ember azt hinné, hosszú éveket, évtizedeket lehúzva a tűzhely mellett konyhatündérként, neki már nem mondhatnak újat, neki minden a kisujjában van. Ahogy a legbonyolultabb receptekkel, úgy a legmakacsabb foltokkal is elbánik. Aztán jön egy-két forradalmi felfedezés, ami teljesen megváltoztatja az életét.

Ropi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ropi

Na jó, ha teljesen nem is, de azért néhány, addig macerásnak tűnő dolgot megváltoztat az ember konyhai létén.

Mindig friss citromhéj

A család megkívánt egy kis túrós palacsintát, esetleg desszert gyanánt kínálnád a hófehér csemegét? Nálunk, ha bármilyen túrós finomság kerül az asztalra, egyvalami nem hiányozhat(na) belőle: a reszelt citromhéj, ami isteni ízt ad neki. Ám sajnos nem mindig van otthon friss citrom, hogy a héját lereszelhessem, a tasakos változatot meg általában elfelejtem beszerezni. Ám egy apró trükk ezt a gondomat is megoldhatja! Szóval, ha van otthon citrom, és szeretnénk későbbre is tartalékolni „kabátjának” finom ízéből, a következőket tegyük: reszeljük le a fanyar gyümölcs sárga „burkolatát” a szokásos módon, és tegyünk hozzá annyi kanál kristálycukrot, ahány kanál a citromhéjunk. Keverjük össze, majd mehet is a hűtőbe. Így akár több hétig is eláll a héj és sokáig friss marad.

Dobd fel a panírt!

Nálatok is előfordul, hogy egy-egy családi, baráti összeröff után egy-egy zacskóban marad egy kis ropi, kréker, sós keksz, ami végülis nem került ki az asztalra? Ha már mindenki teleette magát ezekből a finomságokból, eszedbe ne jusson akkor sem kidobni! Inkább gyűjtsd össze, tedd őket egy zacskóba és húsklopfolóval törd apró morzsára a maradék ropogtatnivalókat. Ez majd alkalomadtán mehet a husik, sajt, gomba és a különböző rántanivalókra panír formájában, a zsemlemorzsába belekeverve.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

És Te hogy szereted? – Így egészséges a banán!

Van, aki úgy szereti, ha még szinte ropog, olyan kemény és zöld. Mások maradnak arany középúton, és a szép sárga színt részesítik előnyben. Megint mások meg sem eszik, amíg nincs rajt néhány barna folt. És akad, aki akkor van megveszve érte, ha már szinte folyik. De mégis, hogyan a legegészségesebb a banán?

Soha többé piszok! – Így lesz tisztább a kerti munka a körmöd számára is!

A kertben való kapirgálás, ásás, ültetés, gyomlálás sokaknak a relax és a kikapcsolódás egyik fajtája, mind fizikai, mind szellemi értelemben. Egyrészt megmozgat, az egész napos üldögélés, álldogálás után jól esik guggolni, hajolni, jönni, menni. Másrészt a madárcsicsergés, a szellő susogása, a tudat, hogy amit most teszünk, abból néhány hét, hónap alatt milyen finomságok születnek majd, a lelkünket is simogatja.

Könnyű narancskrémleves, melegen vagy hidegen

Ha a narancsra gondolunk, akkor az első szó, ami eszünkbe juthat, az a C-vitamin. Azonban ez a pompás gyümölcs sokkal többet is kínál számunkra az immunrendszert erőteljesen támogató C-vitamin-tartalomnál. Tartalmaz olyan anyagokat is, melyek megelőzhetik vagy késleltethetik a krónikus betegségeket – ilyenek a kálium és a foszfor. Fogyasztásával megakadályozható a kiszáradás, elősegíti az emésztést, segít a méregtelenítésben, szabályozza a vércukorszintet, csökkenti a hasi zsírt. Érdemes a sokak által kedvelt és bevett reggeli rituálévá formálódott narancsléfogyasztás mellé beékelni néhány új receptet is. Például egy finom narancskrémlevest.