2017.09.16. 08:25:59 34626 465

Ropogós sült krumpli, felesleges zsiradék nélkül! – Így készül!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vasárnapi rántott hús mellé, vagy csak esti csemege gyanánt is sokan imádjuk a sült krumplit. Ha olajsütőnk is van, még viszonylag hamar el is készül. Mondjuk, mivel olajban sütjük, így nem kifejezetten tartozik a diétás ételek közé. Akkor inkább mondjunk is le róla…?

Sült krumpli - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sült krumpli

Szerencsére, néhány ügyes trükknek köszönhetően nem kell sem az olajsütőt, sem egy serpenyőt, sem semmilyen zsiradékot használnunk ahhoz, hogy finom, ropogós sült krumplit készíthessünk! Elég a sütőt beizzítanunk hozzá! Hogy az nem megoldás, mert kiszárad, esetleg elég, vagy éppen nem lesz elég ropogós a burgonyánk? Szerencsére, erre is van megoldás! Íme, így készül a „piriburi”, olaj nélkül, ropogósan, a sütőben!

Ropogós sült krumpli olaj nélkül!

  • Először is végy egy edényt és tegyél bele vizet! Szórj bele sót és keverd az egészet addig, amíg a só el nem olvad! A víz mennyisége a burgonya mennyiségével arányos: minél nagyobb adag krumplit szeretnél elkészíteni, annál több vízre lesz szükséged. (Én nagyjából 1 kilogramm burgonyához 2-3 dl vizet mérnék ki, de az arányokkal érdemes kísérletezni.) A só mennyisége attól függ, mennyire szeretnéd intenzíven érezni a sós ízt a burgonyán.

  • A krumplit hámozd meg, majd szeld fel hasábokra. Vagy ha fagyasztott, zacskós verziót készítesz, akkor meg egyszerűen öntsd ki a már előre felszelt burgonyát. Ha megvan, végy egy kenőecsetet és kend át a hasábokat a sós vízzel. Ha van hozzá eszközöd, egy szóróflakon segítségével be is fújhatod a hasábokat!

  • Ha kész, mehet az egész egy tepsibe, majd az előremelegített sütőbe, és süsd készre! Ha elkészült, arra ügyelj, hogy újra már ne vagy csak óvatosan sózd – lehet, a sós víz elég lesz rá!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egyszerű alapanyagból különleges vacsora – lencsés zöldségtócsni joghurtos öntettel

Sokan gondolják, hogy különleges ételeket készíteni csak drága hozzávalókkal lehet. Pedig néha épp az egyszerű, hétköznapi alapanyagokból születnek a legizgalmasabb fogások. A lencse például olcsó, tápláló és sokoldalú, mégis ritkán gondolunk rá, ha vacsorát tervezünk. Most megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz belőle könnyű, mégis különleges ételt.

Természetes hajápolás – mit tudnak a nagymamák titkos olajai, amit a modern kozmetikumok nem?

A hajápolás nem újkeletű dolog: évszázadokkal ezelőtt is keresték az emberek a fényes, egészséges haj titkát. Amíg ma tucatnyi flakont sorakoztatunk a fürdőszobapolcon, régen néhány egyszerű, természetes összetevővel érték el ugyanazt, vagy olykor még tartósabb eredményt. A nagymamák jól ismerték azokat az olajokat és növényi kivonatokat, amelyekkel táplálták és védték a hajat – anélkül, hogy mesterséges adalékanyagokra támaszkodtak volna.

Szilvás shake – finom, egészséges és szuperegyszerű!

A szilva nemcsak finom, hanem igazi szupersztár, ha az egészségünkről és az emésztésünkről van szó. Tele van rosttal, ami segíti a bélrendszer működését, így természetes módon támogatja az emésztést és a szervezet tisztulását. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, különösen magas a C-vitamin-tartalma, ami hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.