Rosszabb minőségű termékeket kapunk, mint nyugati szomszédaink
Nem ugyanazt az élelmiszert kapjuk a multinacionális gyártóktól, mint például osztrák szomszédaink - ez derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgálatából. 24-féle termékmintát vetettek össze Ausztriában kapható élelmiszerekkel, melynek alapján megállapították, hogy silányabb minőség van a hazai polcokon.
A 24 termékminta között volt azonos áru vagy éppen nagyon hasonló. Szlovákiában is készült hasonló felmérés, ott 22 élelmiszerfajtát vizsgáltak meg, és az ottani hatóság is a szlovák termékeknél az osztráknál gyengébb minőséget állapított meg. A földművelésügyi miniszterük az Európai Bizottság elé terjesztené az ügyet. A magyar agrártárca is hasonló véleményen van: az Unió közbenjárásával kell megvizsgálni a problémát, az érintett államoknak össze kell fogni.
A vizsgált termékek között ismert mogyorókrém, csokoládé, kóla, marcipán, nápolyi, kakaópor, puding és instant levesek voltak. Általában a termékek cukortartalma, állaga nem egyezett, a legnagyobb különbséget a levesporok között vélték felfedezni.
Forrás: magyaridok.hu