2023.05.27. 15:26:59 6892 254

Rosszul alszol? Ezeket pakold ki a hálóból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A jó és mély alvás a kellemes közérzet és az egészségünk egyik titka is. Nem is gondolnánk mennyi minden függ ettől. Ilyenkor pihan az idegrendszerünk, az agyunk és regenerálódik a teljes szervezetünk. Nagyon sokan nem foglalkoznak azzal, hogy megfelelő körülményeket biztosítsanak a helyes pihenéshez. Mi most felsoroljuk mi az, amit nem érdemes a hálószobádban tartanod ahhoz, hogy kipihenten és frissen ébred.

Hálószoba - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hálószoba

Sokszor a hálószobát nem csak alvás miatt vesszük igénybe. Néha az emberek úgy gondolják, hogy a hétköznapi, nappali tevékenységeik eszközeit is egyszerűbb, ha maguk mellett tartják, ami nem biztos, hogy jó ötlet. Ilyen például a cipőnk. Leginkább a higiénia a fő oka annak, hogy a cipőnket nem szabad a lakótérben tartanunk. Az utcáról belépve rengeteg baktériumot és koszt hordunk be a lakásba. Nagyon fontos, hogy ezek a szennyeződések ne kerüljenek be az intim szféránkba. Arra ügyeljünk nagyon, hogy az utcai lábbelink lehetőleg ne kerüljön be a hálóba. A legjobb, ha a hálószobába csak a lakásban használatos papucsban lépünk be, ezzel is jelezve saját magunk számára, hogy most valódi pihenés következik friss és tiszta környezetben.

Az ébresztőóra és a telefon jelenléte a hálószobában sem biztosítja a megfelelő pihenést. Ha nem bízol abban, hogy időre felébredsz, akkor érdemes ezeket az eszközöket olyan helyiségbe tenned, ahonnan még hallod a hangjukat, ha megszólalnak reggel, de nem zavarják meg a pihenésedet. Az ember ezeknek az eszközöknek a jelenléte miatt szorongva és nyugtalanul alszik. Tart attól, hogy nem ébred fel időben, esetleg nem némítja le a telefont teljesen, aminek a hangja, rezgése éjjel megzavarhatja. Érdemes ezt kiküszöbölni.

Az edzéshez használt eszközök tárolására se a hálószobát használjuk! Sok helyet foglalnak, ez igaz, és olykor praktikus megoldásnak tűnik, ha a magunk közelében tudjuk őket. A jelenlétük a hálószobában azonban felesleges feszültségeket és kényelmetlenséget okozhatnak. Ráadásul az sem lehet túl kellemes, ha éjjel, félálomban a mosdó felé botorkálva belerúgunk a súlyzónkba.

A dolgozóasztal sem a legjobb helyen van a hálószobánkban. Amennyiben kicsike a lakásunk és nem tudjuk másképp megoldani, hogy teljesen külön helyiségben legyen a dolgozó sarkunk, akkor esetleg érdemes egy térelválasztó segítségével elkülöníteni ezt a részt. Semmiképp ne dolgozzunk az ágyban fekve vagy azon ülve. Ez nem igazán szerencsés. A gerincünknek sem tesz jót, és az agyunk sem lesz képes megfelelően kikapcsolni, ha azon kattogunk még közvetlenül elalvás előtt, hogy mennyi mindennel nem végeztünk még.

A különböző növények jelenléte a hálóban különféleképp hathat a szervezetünkre. Mindenképp nézzünk utána annak, milyen növények tesznek jót az idegrendszerünknek és nem zavarják a pihenésünket, és kerüljük azokat, amelyek nem szerencsések egy alvó térben.

A hálóban dokumentumokat sem szerencsés tartani. Ha mindenképp szeretnénk ezeket biztonságban, magunk mellett tudni, akkor érdemes őket egy dobozban a gardróbban vagy a szekrény tetején tárolni, hogy ne legyenek útban.

A nassolnivalók helye sem az alvásra szánt helyiség. Ne hagyjuk az éjjeliszekrényen a tábla csokit, hátha elcsábulunk. Mindenképp tartsuk ezeket a konyhában, olyan helyen, ahol nincsenek szem előtt. Minél kevesebbet gondolunk ezekre, annál jobb. Így biztos, hogy nyugodtabban is alszunk majd.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...