2024.10.05. 17:40:15 390 15

Sétára fel! – A gyaloglás 5+1 jótékony hatása
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A séta az egyik legegyszerűbb, mégis legjótékonyabb tevékenység, amit egészségünk és lelkünk érdekében tehetünk. Nem igényel különleges felszerelést, edzőtermet vagy komoly erőfeszítést, mégis rengeteget adhat. Sétálhatsz egyedül, vagy bandukolhattok csoportban is, ha szeretitek a társaságot.

Séta Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Séta Fotó: 123rf.hu

A rendszeres séta nemcsak a fizikai állóképességet javítja, de a szív- és érrendszert is támogatja, segít megelőzni a krónikus betegségeket, és hozzájárul az ideális testsúly fenntartásához. Emellett kiváló stresszoldó módszer, hiszen a természetben, vagy akár egy csendes városi parkban tett séta segít lenyugtatni az elmét, rendezi a gondolatokat, és feltölt energiával. A séta közben könnyebben tudunk reflektálni a nap történéseire, vagy éppen kikapcsolódni, elengedni a feszültséget. Egy friss levegőn tett séta feltölti a testet és lelket, új perspektívákat adhat, és pozitív hatással van a hangulatunkra is. Legyen az egy rövid séta a munka után, vagy egy hosszabb kirándulás a természetben, a rendszeres mozgás ezen formája mindig jót tesz a közérzetünknek. Szakértől szerint napi 10 000 lépés lenne az ideális mindenki számára, de már napi fél órával is sokat tehetünk. Lássuk, mik az előnyei a napi sétának!

  • Szuperagy leszel! A rendszeres testmozgás jó hatással van agyunk működésére is, jobban pörögnek az agytekervények, ha beiktatjuk a mindennapos sétát az életünkbe.

  • Az agyagcseréd turbóra kapcsol. A mozgás jó hatással lesz beleid működésére is! Ha rendszeres a mozgás az életedben, hidd el, a „nagy dolog” is rendszeressé válik majd!

  • Ragyogsz! A rendszeres sétának köszönhetően vérkeringésünk felpezsdül, ami arcbőrünk állapotára is pozitív hatással lesz!

  • Csak úgy olvadnak a kilók! A rendszeres séta segít beindítani a fogyást, hiszen tested a mozgással, illetve a serotonin hormon termelésével kalóriát éget. A farkaséhség okozta falási rohamok is elkerülnek egy időre.

  • Majd’ kicsattansz! A rendszeres séta jó hatással lesz szívünk és keringési rendszerünk egészségére, úgyhogy ne légy rest minden nap egy pár lépéssel többet sétálni! Sőt, nem csak szerveink, de immunrendszerünk is erősödik!

  • Remek a hangulatod! Tudod, a mozgás endorfint termel. A friss levegőn megtett séta jó hatással van az elménkre, lelkünkre. Csökkenti a stresszt, egy laza séta közben ideigeink, izmaink is ellazulnak. Ugye, hogy érdemes sétapálcát ragadni?

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...