2023.05.15. 17:50:04 7878 279

Sétával a formás popsiért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akik nem szeretik az edzőtermeket és sokkal szívesebben futnak vagy gyalogolnak, azok számára biztosan jó hír, hogy rendkívül sokat tesznek az egészségük érdekében. A sétának számos pozitív hatása van a testünkre. Jóval kisebb az elhízás kockázata, segíti a szív működését, megelőzi a depressziót.

Séta szabadban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Séta szabadban

Mivel ez egy igen kíméletes mozgásforma, finoman formálhatod vele a testedet bármilyen szinten is van a fittséged. Különösen a fenék és a lábak karbantartását segíti elő. Ha még pár egyszerű gyakorlatot is bevetsz, az eredmény szinte garantált.

Az erőséta az a mozgásforma, ami a leghatékonyabb a láb és a fenék formálásában. Intenzív tempót kell tartanod mozgás közben, egyenletes sebességgel. Ehhez tudnod, érezned kell, mi az a tempó, amit hosszabb időn keresztül tartani tudsz. A mozgásodnak olyannak kell lennie, mintha kocognál, de valójában még mindig csak sétálsz, de sokkal gyorsabban. Amint ez a tempód megvan, tartsd a megfelelő sebességet és sétálj legalább 60 percig, ami nagyjából 5-6 kilométer lesz.

Hegyre menet gyaloglás Ehhez a gyakorlathoz meredek emelkedőre van szükség. Ezzel fogod megdolgoztatni a fenekedet és a lábaidat. Akkor leszel a leghatékonyabb, ha már megállás és pihenés nélkül jutsz fel a mondjuk nem túl nagy dombra. Amikor felértél lassan sétálj le. Ezt legalább 10-12-szer érdemes megcsinálni, hogy valóban hatékony legyen.

Kitörés lábemeléssel. Ez a gyakorlat nem csak a fenekedet, de a kvadricepszet, a hasadat, csípődet és a karjaidat is megdolgoztatja. Séta közben előre kell lépned a bal lábaddal, hajtsd be mindkét térded 45 fokos szögben. A kezeidet szorítsd ökölbe, a könyökeid legyenek 90 fokos szögben behajlítva. Jobb öklödet húzd az orrodhoz, bal öklöd legyen mögötted. Bal lábadat egyenesítsd ki, ugorj fel a levegőbe, és hozd magad elé a jobb lábadat. Majd a bal lábadat hozd előre a kitörési pózba. Ezt 25-ször érdemes végezned, lábanként.

Korcsolyázós gyakorlat. Ez a gyakorlat is rendkívül hatékonyan edzi a feneket, a csípőt, kvadricepszet, hasizmokat és a tricepsznek is jó. Lépj átlósan előre a bal lábaddal, miközben a lábujjaid előre néznek. Hajlítsd a térdeidet 45 fokos szögben. Jobb könyöködet mozdítsd a bal térded felé és lendítsd a bal karodat hátra. Ezt a pózt tartsd néhány másodpercig, majd ismételd a másik lábaddal. Ezt is 25-ször végezd el lábanként.

Térdemelés keresztben. Ez a gyakorlat is a feneket, vádlit, csípőt, kvadricepszet, hasizmokat dolgoztatja meg alaposan. Bemelegítésként és levezetésként is végezheted séta közben. Hajlítsd be a bal térdedet, és emeld a lehető legmagasabbra a törzsedhez közel. Jobb lábaddal eközben állj lábujjhegyen. Jobb könyököddel érintsd meg a behajlított térdedet és maradj így néhány másodpercig. Ugyanezt ismételd meg a másik lábaddal is. Mindkét lábbal legalább 25 gyakorlatot végezz el.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...