2022.01.21. 12:12:39 9719 333

Spenót - sokkal több, mint a főzelék!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A spenótra akkor kezdtem el először más szemmel nézni, amikor Horvátországban briliáns spenótos burgonya köretet kaptunk a grillezett tonhalunk mellé. Egyszerűen fenomenális volt! A mi petrezselymes burgonyánkhoz tudnám hasonlítani, de sokkal több spenóttal tálalták. Soha életemben nem ettem meg a spenótfőzeléket, és semmilyen spenóttal készült ételt eddig a napig, majd rajongóvá váltam.

Spenótos lasagne - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spenótos lasagne

Amikor hazajöttünk a nyaralásból, természetesen újra kellett kóstolnom a spenótfőzeléket. Nos..., továbbra sem ízlett. Ugyanakkor a sajttal és spenóttal töltött rántott karaj már egészen a kedvemre való volt. A spenótos lasagne úgy szintén, a bébi spenót salátaként koktélparadicsommal, mozzarella, citrommal és olívaolajjal, némi sóval pedig valami fergeteges. Úgyhogy a spenóttal való ismerkedés, barátkozás azért folytatódott, és ma már megeszem a jóféle spenótfőzeléket is. Főleg, ha nem a fagyasztott, szétturmixolt maszlagból készül, hanem leveles spenótból. Most egy egyszerű lasagne receptet hoztam nektek.

Spenótos lasagne

800 g fagyasztott spenótporció (leveles spenót)

5 gerezd fokhagyma

2 ek olívaolaj

pici víz

só, bors

80 g vaj

80 g liszt

800 ml tej

só, bors

fél szerecsendió reszelve

lasagne tészta (kb 9 db, tepsi mérettől függően (kb 3 db férjen el egy sorban)

250 g mozzarella

50 g reszelt parmezán

A spenótot és a zúzott fokhagymát megpároljuk pici víz és egy kis olívaolaj társaságában. Sóval és borssal ízesítjük. Közben elkészítjük a besamelt: a vajat megolvasztjuk, és a liszttel összefőzzük, sűrűn kevergetjük, hogy ne csomósodjon be, fokozatosan felengedjük a tejjel, közben végig keverjük. Forrás után megvárjuk, míg besűrűsödik, továbbra is kevergetjük. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

Egy négyszögletes üvegtálban vagy tepsiben rétegezzük a lasagne tésztával. Besamellel majd tésztával kezdünk, erre jön a spenót, még egy réteg besamel, sajtok, és ezt folytatjuk, amíg a besamel el nem fog, a tetejét még megszórjuk sajttal. Fontos, hogy a tésztát jól körbevegye a szósz. :)

200 fokon kb 40 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat és jó ismerkedést a spenóttal!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.