2023.12.27. 08:35:53 6393 225

Sült gesztenye édesen? Desszertként is eheted
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sült gesztenye ősszel és télen kiválóan illik a hideg időjáráshoz, és a ház melegében is elkészítheted. Ez a sült gesztenyés recept könnyen elkészíthető és desszertként kiváló választás, ha valami újat próbálnál.

Gesztenye - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gesztenye

Hozzávalók:

  • 500 g gesztenye

  • 2 evőkanál méz

  • 2 evőkanál vaj (olvasztva)

  • 1 teáskanál vanília kivonat

  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj

  • Csipet só

Elkészítés:

Vágd be a gesztenyéket mindkét oldalukon egy kereszt alakú bevágással. Ez segít abban, hogy a hő hatására a héj felszakadjon, és könnyen lehúzható legyen. Kevés serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Keverd hozzá a mézet, vaníliakivonatot, őrölt fahéjat és egy csipet sót. Keverd addig, amíg a méz és a vaj jól elegyedik.

Sütés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Helyezd a bevágott gesztenyéket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Ecsettel kend be a gesztenyéket a mézes vaj keverékével. Bizonyosodj meg róla, hogy minden gesztenye beborítja a mixed.

Süsd a gesztenyéket előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, vagy amíg a héj könnyen lehúzható és a belsejük puha nem lesz.

Tipp:

Szórj a kész gesztenyékre még egy kis fahéjat vagy porcukrot tálalás előtt, így nagyobb ízélményre számíthatsz.

A mézes vajjal bevont gesztenyék finom, édes ízűek, és tökéletesek a hideg őszi és téli napokon. Szolgáld fel őket egy forró itallal, és élvezd az ízletes és melegítő csemegét!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...