Süssünk egészséges nasit - Zöldséges muffin, amit amit szeretni fogtok!
A spenót és az édesburgonya csak ritkán kedvenc fogása a gyerekeknek. Mi azonban tehetünk azért, hogy szívesen megegyék az egészséges zöldségeket! Csupán kérdezzük meg őket arról, hogy segítenének-e nekünk az uzsonnájuk elkészítésében! Jöhet a móka?
…és jöhet a vegetáriánus családi recept? Segítőkész gyermekkezek hiányában is érdemes nekilátnunk a spenótot és édesburgonyát tartalmazó muffin elkészítésének.
Zöldséges muffin - ideális uzsonna
Száraz hozzávalók:
- 1 db nyers édesburgonya, hámozva és lereszelve
- 160 gr átszitált hajdina liszt
- 100 gr zabliszt
- 2 tk. sütőpor
- 1 tk. őrölt gyömbér
- Fl tk. tengeri só
Nedves Hozzávalók:
- 3 db felvert tojás
- 50 gr apróra vágott spenót
- 2 db kimagozott, apróra vágott datolya
- 180 ml natúr joghurt
- 125 ml olívaolaj
- 2 tk. citromhéj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és helyezzünk 12 db muffin papírkosarat a sütőformáinkba, ha nincs szilikonos formánk.
Keverjük el először külön-külön tálakban a száraz és a nedves hozzávalókat, csak ezután öntsük az alapanyagokat össze egy nagyobb keverőtálba. Azonban nem szabad túlkeverni a tésztát, mert az megkeményedhet! Kanalazzuk bele a tésztát a muffin-formákba, majd süssük 25 percen keresztül. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a tészta közepe nem maradt-e nyers. A sütőből kivett muffinokat egy kis idő eltelte után kivehetjük a sütőformából, hogy rácsra tegyük hűlni.
A kész snack legfeljebb 3 napig szobahőmérsékleten is eltárolható egy légmentesen záródó tartóban.
Tippünk:
Sütinkre a sütés előtt rákenhetünk egy tökmagos keveréket is, hogy mutatósabb és izgalmasabb legyen:
75 gr tökmagot és negyed tk. tengeri sót keverjünk el 1 ek. olívaolajjal és a 2 tk. mézzel vagy juharsziruppal.
Forrás: houseandgarden.co.uk/recipe/sweet-potato-and-spinach-muffins