2020.12.28. 17:33:58 11753 284

Süssünk, süssünk valamit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ünnepi időszak minden alkalommal jó okot ad egy kis konyhai mókára a gyerekekkel. Már egész kicsi kortól hozzá lehet fogni, a legegyszerűbb receptekkel és tevékenységekkel, ahol az éppen totyogók is kivehetik a részüket a folyamatból. Ha csak a fakanalat nyalogatja le a konyhapult tetején trónolva, és magára keni a krémet, az is jó kis kacagással és vidámsággal jár. Nézzük, mivel is lehet ilyenkor elszórakoztatni a család legkissebbjeit.

Gyerekek a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek a konyhában

Sütés nélkül is jól mulathatunk

Ha a gyermek még kicsi és nem merjük a sütő közelébe engedni, akkor is lehet vele keverni, kavarni és kotyvasztani a konyhában. Az én kislányom is épphogy állt, a nagy fellépő tetejéről érte fel a pultot, amikor már vígan kísérleteztünk a különféle krémekkel és élvezettel kóstolgatta az eredményt. Ebben az esetben mi saját recepteket találtunk ki, és készítettünk ízletes pohárkrémeket, vagy tálban süteményeket. Alapanyagként ilyenkor tökéletesen megfelel a babapiskóta, a keksz, vagy a müzli. Gyümölcsökkel, és krémekkel rétegesen halmozva egy edényben, vagy pohárban a gyerek büszkén fogja megenni a legfinomabb, és legegészségesebb édességeket is. A krémek alapanyaga is lehet különféle, a gesztenyepüré, a túró, a mascarpone és a főzött puding mindenféle érdekes ízesítéssel teheti különlegessé a műveket. A legbüszkébb akkor volt a kislányom, amikor a szülinapi tortáját együtt állítottuk össze. Ez csokis-túrórudis torta volt először. Babapiskótát rétegeltünk csoki pudinggal és túrókrémmel, a tetejét pedig olvasztott csokoládéval és túrórudival díszítettük. A kissé amorf formája sem vette el a jókedvét, mert büszkén tálalta a családnak az első, saját készítésű szülinapi tortáját. Az íze isteni lett.

A megunhatatlan mézeskalács

A téli időszak favoritja, akárki mondd akármit, mégis csak a mézeskalács. Ez a kis trükkös aprósüti a fellegekbe képes repíteni az embert. Egy gőzölgő teával, gyertyafény mellett elmajszolva a leghidegebb téli estéken is képes melegségbe burkolni a lelket. Illatos, zamatos és viszonylag egyszerűen elkészíthető. A gyerekek pedig a legkülönfélébb formákkal kiélhetik rajta minden fantáziájukat. Nem csak a kiszúrása, hanem a díszítése is külön művelet, ami hosszú órákra lefoglalja a szorgos apró kezeket. Nem szabad kihagyni! A legkülönfélébb receptek találhatók az interneten. Megsúgom azonban, a titok mindig a „nagyi receptjében” rejlik. Szóval, ha van nagyi, akkor érdemes mielőbb kifaggatni a tuti mézes receptjéről, és alaposan megjegyezni, hogy még az unokáinknak is átadhassuk a családi hagyományt.

Egy kis szilveszteri sós-krémes

Mindjárt nyakunkon az új év. Itt a szilveszter. Remélem mindenki felkészült már a családi kuckózásra, miután a vírus miatt most elmarad a szokásos utcai vigalom és dínomdánom. Most sem fogunk unatkozni. A gyerekek is izgalommal várják, hogy éjfélt üssön az óra. Lehet készülni egyszerű, de annál különlegesebb finomságokkal erre az eseményre is. Mi az, ami most is sütés nélkül és villámgyorsan elkészíthető, a gyerekek közreműködésével? A sajtkrémes kréker. Egy-két csomag sós TUC keksz és a krémhez egy doboz mascarpone és a kedvenc sajtkrémünk pont elég. A mascarponét habosra keverjük a sajtkrémmel és ízlés szerint fűszerezzük. Kisebb adagokban kísérletezhetünk is vele, hogy melyik ízesítés a legjobb: só, bors, paprika krém, fokhagyma krém, avokádó krém, apróra darabolt olíva bogyó, szezámmag, kömény, szerecsendió, metélő hagyma, bazsalikom, citrom, vagy akár egy kevés kaviár, lazac, vagy tonhal krém…. Az ízek tárháza és a fantázia határtalan. A gyerek élvezni fogja, hogy kísérletezhet és versenyt fog kóstolgatni az egész család. Akár mókás ízkeresőt is rendezhetünk, ha bekötött szemmel, egy falatnyi kekszre kenve próbáljuk meg kitalálni, éppen milyen ízesítésű sajtkrémet falatozunk.

Jó játékot kívánunk és nagyon boldog új évet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...