Sütőtökből és lasagne-ből soha nem elég! – Ötvözd a kettőt!
Még javában tart a sütőtökszezon, de már kicsit unod sütőben sütve, levesként elkészítve? Az ünnepek után vágysz egy kicsit könnyedebb, lehetőleg húsmentes menüre? Akkor ezt a receptet Neked találták ki! Készíts sütőtökös lasagnét!
A következő hozzávalókkal már neki is ugorhatsz:
25 dkg lasagne tészta
1 kg sütőtök
8,5 dl tej
6 dkg liszt
7,5 dkg vaj
2 db kisebb hagyma
2 ág kakukkfű
25 dkg túró
12,5 dkg mozzarella
7 dkg tökmag
2 szelet toastkenyér
negyed teáskanál chili
só, bors
A hagymát pucold meg, kockázd fel, a kakukkfüvet vágd apróra. A tököt mosd meg, pucold meg, majd szeld vékony szeletekre. A sütőt közben melegítsd elő 200 ⁰C-ra, hőlégkeverésest 180 ⁰C-ra. A vajon enyhén pirítsd meg a hagymát, dobd rá a kakukkfüvet. Add hozzá a lisztet, keverd csomómentesre, majd folyamatos keverés mellett apránként öntsd hozzá a tejet. Keverd simára, majd hagyd kissé kihűlni. Ha már nem forró, add hozzá a túrót és alaposan keverd össze. Ha kész, a fűszerekkel ízesítheted! A mozzarellát szeld szeletekre. Közben zsiradék nélkül, egy serpenyőben pirítsd meg a tökmagot. Ennek a felét keverd össze az előzőleg megpirított, majd szeletekre szelt pirítóssal. Egy hőálló tálba rétegezd a lasagnelapokat, a tökszeleteket, a maradék tökmagot és a szószt. Az egészet zárd a maradék vajas-tejes-lisztes-túrós szósszal, sütőtökszeletekkel. A tetejét megszórhatod tökmag- és/vagy vajmorzsalékkal. Takard le alufóliával, majd az egész mehet a sütőbe háromnegyed órára. Fél óra múlva vedd le az alufóliát és süsd tovább így a lasagnét. Jó étvágyat hozzá!
Forrás: brigitte.de