2019.06.14. 15:21:14 8247 270

Szabd személyre a napi rutint: csak 5 lépés!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kis művészet, egy csipet tudomány és kész is a személyiségünkhöz leginkább passzoló napi ütemterv. De miért is kell ez nekünk? Mert a szokások nem formálhatók könnyen, még a jók sem!

Időbeosztás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Időbeosztás

A napi feladatok és tevékenységek ütemezése nem csupán a „termelékenységünkre“ hat pozitívan, de hasznos alapot is nyújt a boldogabb életet eredményező jó szokások kialakításához. Söpörd félre a rossz beidegződéseket, így legalább te nem fogod hátráltatni önmagadat. :)

1. lépés: Készíts listát!

Ez a legidőigényesebb lépés a folyamatban, de enélkül nem tudunk szervezni. Tehát vegyük a fáradtságot arra, hogy írjuk össze a legkomplikáltabb napunk összes teendőjét. Az otthoniak és a munkahelyiek is feljegyzendők!

Vigyázat, egyetlen feladat sem túl jelentéktelen ahhoz, hogy a listára kerüljön!

2. lépés: Építsd fel a napot!

Éjszakai bagoly vagy? Esetleg a tyúkokkal kelsz? Te ismered magad a legjobban ahhoz, hogy megállapíthasd, melyik napszakban tudsz a leghatékonyabban tevékenykedni, ehhez mérten csoportosítsad, ill. sűrítsed a feladataidat.

Reggel: A reggeli rohanás (étkezés, etetés és készülődés stb.) után kezdj a legfontosabb tennivalóval.

Dél: Az energiaszintek figyelembe vételével ez általában az unalmasabb, rutinszerű dolgok ideje.

Este: Leginkább a következő napi teendők előkészítésének kedvez, miután az aznapra tervezetteket lezártuk.

3. lépés: Konkretizálj!

A precízebb személyiségűek a nap minden egyes szakaszát be szeretik osztani. Ha szeretnéd a példájukat követni, készíthetsz egy nagyon részletes ütemtervet is.

4. lépés: Maradj rugalmas!

Felborult a napi rutin? Nem katasztrófa! A kis botlásokat könnyen be lehet pótolni, az élet hozta nagyobb akadályokkal pedig eddig is megbirkóztál. Csak ne engedd el teljesen a gyeplőt, és mindig térj vissza a tervezéshez, szervezéshez!

5. lépés: Teszteld az új rutint!

Gondolj a projektre úgy, mint például egy tesztvezetésre. Ha valamit nem a legpraktikusabban terveztél be, szervezd kicsit át az ütemtervet. Egy kis idő múlva teljesen a saját igényeid után lesz szabva a rutin!

Forrás: thespruce.com/how-to-create-a-daily-routine-2648007

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...