Szakíts a hagyományokkal! - Készítsd el a tojást másként!
Van, aki tükrösen, van aki, keményen, akad, aki omlettként, sonkával, más lágyan, és olyan is van, aki szinte minden formában szereti a tojást. Finom is, egészséges is, jól kombinálható egyéb ételekkel, reggelire, vacsorára, de egy-egy lustább napon még ebédre is bevethető.
Csak egy lábas, vagy egy serpenyő kell, egy kis olaj vagy víz, és máris kész a finom reggeli/ebéd/vacsora! Aki szereti, annak megunhatatlan étel! De azért nem árt néhanapján egy kis „vadság”! Szakadjunk el a hagyományoktól és készítsük el máshogy kedvenc tojásételünket!
Elő a muffinsütővel!
Ha egyszerre több tojást szeretnél megsütni, ám nincs kedved a serpenyő mellett görnyedni, csak kapd elő kedvenc muffinsütőformádat, kend ki a formákat valamilyen zsiradékkal, és üsd bele a tojásokat. Fűszerezd kedved szerint, majd mehet az egész a sütőbe, nagyjából negyed órára, 180 ⁰C-ra. Ha szeretnél új értelmet adni a ham&eggs fogalmának, tegyél a formákba egy kis szalonnát, vagy sonkát, és erre üsd rá a tojásokat.
„Buggyantás” a javából!
Szereted a buggyantott tojást, és szeretnéd minél hamarabb elkészíteni? Akkor itt van hozzá egy szuper megoldás: egy csészét nagyjából feléig tölts meg vízzel, majd erre üss rá egy tojást. Takard le a csészét a csésze aljával, vagy egy kis tányérkával, és 45 másodpercig hagyd a mikrohullámú sütőben forrni, főni. Ha letelt az idő, vedd le a tojást a vízről és jó étvágyat!
Csésze és omlett? Hát ez meg hogy jön össze?
Nagyon egyszerűen! Szeld fel az omletted hozzávalóit nagyon apróra, a tojást törd fel, fűszerezd meg, verd fel, majd tedd bele az előzőleg felszelt belevalókat (paprika, sonka és így tovább, amit szeretnél bele), majd öntsd kis csészékbe, vagy pástétomos tálkákba. Ha megvagy ezzel, mehetnek az edénykék a 180 ⁰C-ra előmelegített sütőbe 10 percre. Ha szeretnéd, mikrózhatod is, ott nagyjából 1,5 perc alatt elkészül.
Forrás: mediamag.mediamarkt.at