2016.01.09. 16:25:59 9629 200

Szakíts, ha bírsz… - 6+1 kérdés, amit tegyél fel magadnak, mielőtt elválnak útjaitok
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy szakítás, válás sohasem egyszerű. Sőt, már eljutni odáig, meghozni a döntést, belátni, hogy már jobb nélküle, mint vele, szintén nehéz folyamat. De van, hogy muszáj megtennünk, méghozzá nekünk, mert a másiknak nincs lelki ereje hozzá. De mégis, mikor jön el a pillanat, amikor ki kell mondanunk: nincs tovább?

Szakítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szakítás

Ha bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy menni vagy maradni, először magadban kell tisztáznod a helyzetet. Ehhez a következő kérdéseket mindenképp tedd fel magadnak.

Tedd a helyére az érzéseidet!

Nem árt, ha az első kérdés, amit magadnak felteszel, hogy milyen érzéseid vannak a partnered iránt, milyen nagy a szerelem, boldog vagy vele? Ha igen, mégis milyen arányban érzed ezt a boldogságot? Talán furcsán hangzik, de próbáld meg ezt „százalékosítani”! Ha több, mint fele arányban inkább boldogtalannak érzed magad, akkor érdemes elgondolkozni, hogy érdemes-e tovább folytatni.

Tényleg boldog vagy?

Szereted azt az embert, aki mellette vagy? Mosolyt csal az arcodra? Esetleg elégedetlen vagy magaddal, vele, a kapcsolatotokkal, illetve azzal, akivé váltál az elmúlt időszakban?

Ki az, akit igazán szeretsz?

Emlékszel még, mik voltak azok a tulajdonságok, melyek miatt anno beleszerettél a partneredbe? Írd fel őket egy papírra és gondold végig, megvannak-e még ezek a tulajdonságok? Vagy már eltűntek? Sokat változott, változtatok az évek alatt?

Kire gondolsz először?

Mondjuk, hogy egy nagyobb prémiumot kapsz a munkahelyeden, vagy épp ellenkezőleg: a cég Veled kezdi a leépítést. Kit hívsz fel először örömödben vagy bánatodban? Ha ilyenkor nem a kedvesed számát tárcsázod egyből, inkább a barátnődet, haverodat, vagy a szomszédot hívod, érdemes elgondolkozni, van-e így folytatás.

Hogyan vitatkoztok?

A mindennapi, apró viták normálisak, ami után persze, édes a kibékülés.:-) De a több napig tartó „haragszom rád”, durcizás, vagy az, hogy nem tudjátok megbeszélni a problémákat, már indokolhatja, hogy elgondolkozzatok, van-e értelme folytatni.

Őszinte vagy magadhoz?

Ha már elgondolkozol azon, hogy vajon van-e ebben a kapcsolatban még egy szusz, vagy már kilehelte a lelkét, akkor meglehet, az utóbbi eset áll fent. Ha valami működik, az működik, de ha valami nem, akkor kár várni a szebb és jobb időkre.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az érzelmi kiegyensúlyozottság fontosabb, mint gondolnád

Öröm, szomorúság, félelem, düh, csalódottság, unottság. Az érzelmek mindennapi emberi életünk erőteljes befolyásolói. Olyan reakciók, amelyeket különféle események, helyzetek, körülmények, emberek, tapasztalatok váltanak ki belőlünk. Ha megismerjük belső rezdüléseinket, amennyiben kíváncsian és aktívan részt veszünk a „tanulom magam” folyamatában, akkor a tudatos érzelemszabályozás igénye sem fog távol állni tőlünk. Az érzelmi egészségünkre való odafigyelés és munka, ugyanúgy nem hanyagolható el, mint a testi jóllétünkkel való foglalkozás. Mindkettő kifizetődő.

Falak, színek, hangulatok – Nem mindegy, milyenre fested

Nem csak az otthonok esztétikáját, hanem a jellegét és az atmoszféráját is erősen befolyásolja az, hogy milyen színűre festjük a helyiségek falait. Festés közben varázsolunk. Érzést, hangulatot, benyomást viszünk a szobákba. Azt, hogy mely színek lesznek dominánsabbak a falak és a bútorok tekintetében, alapvetően az ízlésünk és egyéni elvárásaink fogják meghatározni. Nézzük, hogy az általunk választott falszínek miről árulkodhatnak, és mit kínálhatnak.

Hidd el, hogy vonzó vagy! – 2+1 jel, hogy ezt mások is így gondolják

Szívből csodálom azokat, akikből árad a magabiztosság és a határozottság, és ezt senki és semmi nem ingathatja meg. Vagy ha egy pillanatra el is bizonytalanodnak, a következő percben megrázzák magukat, és újra a megszokott önbizalommal lépdelnek tovább.