2023.03.04. 08:39:10 6401 271

Száraz a hajad? Így hidratáld helyesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem csak a szervezet igényel fokozottabb hidratálást, a hajnak is gyakran van szüksége nedvességre. A hajszálaknak 15%-a víz, amelynek egy része a napsugárzás hatására el is párolog. Ezért lenne fontos fokozottan ügyelnünk a haj vízháztartásának kiegyenlítésére.

Hajmaszk, hajpakolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hajmaszk, hajpakolás

A saját magunk által természetes összetevőkből készített hajpakolások rendkívül hatásosak ezen a téren. Az olívaolaj védi a hajat a hőségtől és táplálja. A méz antioxidáns hatásával ápolja a fejbőrt és ellátja nedvességgel. A citromlé szabályozza a haj pH-értékét. Az avokádóban lévő biotin erősíti és csillogóvá teszi a hajkoronát. Az argán olaj a hajszálakba zárja a nedvességet és E-vitaminjával erősíti a hajat és a hajhagymákat. A joghurt a selymességről gondoskodik, a benne lévő tejfehérje erősítő hatású. Egy tojást is felhasználhatunk, ami javítja a haj struktúráját, lecitin hatóanyaga bőségesen ellátja nedvességgel. Az almaecet kisimítja, könnyebben kezelhetővé és csillogóvá varázsolja a hajat.

Ezeket az összetevőket, épp mire van ihletésünk, vagy mi van otthon, töltsük egy szórófejes flakonba, és minden használat előtt jól rázzuk fel. Fújjuk be vele a megmosott hajat. Körülbelül 10 perc után alaposan öblítsük ki tiszta vízzel. Az ecetes vízben lévő sav a hajat természetes módon világosíthatja, anélkül, hogy közben károsítaná. Ecetes víz helyett lehet használni kamillateát a szőke hajra.

Az argánolajjal készült hajpakolás is rendkívül hatékony lehet. 4 ek. argán olajat és egy ek. citromlét összekeverünk és eloszlatjuk a hajon egyenletesen. Becsavarjuk zacskóval és egy törölközővel, hogy melegben legyen, mert ettől az olaj hatékonyabban hatol a hajszálakba. 20 perc után samponnal alaposan megmossuk a hajunkat. Az olajat például érdemes strandra is magunkkal vinni és időnként pár cseppet a hajvégekbe dörzsölni, hogy megvédjük a kiszáradástól.

Avokádós-citromos hajpakolás: 1 avokádó, 1/2 tk extra szűz olívaolaj, néhány csepp citrom. A félbevágott avokádó húsát szétnyomkodjuk és hozzáadjuk az olívaolajat és a citromlevet. Mosás után a törölközőszáraz hajra kenjük. Bebugyoláljuk a hajunkat és 30 percig állni hagyjuk rajta a pakolást, majd samponnal kimossuk. Ezzel a nedvesség bombával akár heti három alkalommal is megajándékozhatjuk a hajunkat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...