2024.03.19. 17:50:12 6131 199

Szárítógép trükkök, amiket még nem ismertél
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A szárítógép nagy segítsége a modern háziasszonyoknak, főleg, ha sokan élnek egy fedél alatt. Nem nélkülözhetetlen része otthonunknak, de kétségkívül megkönnyíti a házimunkát. Kevesen vannak tisztában azzal, hogy ez a készülék többre is képes, mint csupán szárításra. Sokan nem ismerik e gép rejtett képességeit és trükkjeit, amelyek segítségével még hatékonyabban és sokoldalúbban használható. Íme néhány érdekes és hasznos tipp a szárítógép kiaknázásához.

Cipő a szárítógépben Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Cipő a szárítógépben Fotó:123rf.com

Ruhák frissítése

A szárítógép nemcsak a nedvességet távolítja el a ruhákból, hanem segít a ruhák felfrissítésében is. Ha a ruháid enyhén koszosak vagy kellemetlen szagúak, de nem igényelnek mosást, helyezd őket rövid ideig a szárítógépbe egy kis illatosítóval átitatott ruhadarabbal. Ez segít megszüntetni a kellemetlen szagokat és friss illatot kölcsönöz a ruháknak.

Gyűrődések ellen

Ha nem szeretnél vasalni, de azért azt nem bánnád, ha a ruháid gyűrődésmentesek lennének, helyezd őket a szárítógépbe egy speciális gyűrődéscsökkentő programot beállítva. Ez a program pár perc alatt fellazítja és kisimítja a ruhákat, minimalizálva a gyűrődéseket, így kevesebb vasalásra van szükség.

Kutya- vagy macska szőrének eltávolítása

Amennyiben állatok is élnek velünk a lakásban, gondot jelenthet, hogy a szőrük mindenhol megjelenik. A szárítógép itt is segíthet. Először abba helyezd a szennyezett holmit, ezzel eltávolíthatod a szőr nagy részét, aztán természetesen mehet mind a mosógépbe, hogy a kosztól is megszabadulj.

Cipők és kiegészítők szárítása

A szárítógép nemcsak ruhákat, hanem más textíliákból készült tárgyakat is képes szárítani. Például, ha a cipőid beáztak, vagy a sportfelszerelésed nedves lett, tedd azokat egy speciális hálóba, majd a szárítógépbe. Ezáltal gyorsabban megszáradnak, és vesztenek kellemetlen szagukból.

Plüssök és párnák frissítése

Ideális eszköz lehet plüssállatok, párnák és más textiljátékok frissítésére is. Helyezd ezeket egy mosható zsákba, majd rövid időre tedd őket (alacsony hőfokot beállítva) a szárítógépbe. Így a plüssállatok és párnák frissek és tiszták lesznek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...