Szendvics, mint desszert? – Ezt próbáld ki!
Ha szendvics, akkor általában egy finom sonkás, szalámis, zöldséggel, sajttal „megtömött” kenyér, zsömle vagy valamilyen pékáru jut az eszünkbe. Miért kellene leragadnunk ezeknél a verzióknál, amikor egy finom szendvics akár desszertként is fogyasztható?
Semmi gond nincs egy extra finom szendviccsel, de dobjuk fel egy kicsit recepttárunkat egy édes verzióval!
De hogy kerül a körte a „szendóba”?
A hozzávalók felsorolása után kiderül:
-2 db croissant
-2-3 gombóc vaníliafagyi (szeletekre vágva)
-2-3 db érett körte
-3 evőkanál méz
-porcukor
-6 evőkanál csokiszósz
-3 evőkanál citromlé
A mézet és a citromlevet forraljuk. A körtéket mossuk, majd hámozzuk meg és szeljük vékony szeletekre. Mártsd a szeleteket a mézes szirupra, forgasd bele és hagyd kihűlni.
A croissant-okat vágd ketté, mindegyikbe tegyél 3-3 szelet fagyit, erre mehetnek a körteszeletek. Mindezt öntsd nyakon a csokiszósszal, tedd rá a croissant tetejét és ízlés szerint szórd meg porcukorral. Egy sonkás szendvics után (is) szuper desszert lehet.
Forrás: essen-und-trinken.de