2020.08.24. 08:17:38 8941 247

Szeptember elejétől négy őszi hétvégén rendezik meg a kapolcsi Völgyhétvégéket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szeptember elejétől négy őszi hétvégén rendezik meg a kapolcsi Völgyhétvégéket, a programsorozat koncertjein, kiállításain, előadásain, filmvetítésein, beszélgetésein a részvételt összesen ötszáz főben maximalizálják, egy-egy hétvégére megnyitnak a Művészetek Völgye kedvenc udvarai is - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Művészetek völgye | Forrás: muveszetekvolgye.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Művészetek völgye | Forrás: muveszetekvolgye.hu

Szeptember 3-án, a fesztivál első napján hivatalosan is megnyílik Kapolcs új főtere, ami egyúttal új fesztiválhelyszín is lesz az őszi eseménysorozat alatt. Itt lép fel többek között az Erik Sumo Band, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, Hobo, az Anna and the Barbies, a 30Y és az Ivan and the Parazol. A Főtér színpadán mutatkoznak be először a Némafilmhez filmzenét pályázat nyertesei, akik saját szerzeményüket adják elő élőben a Nemzeti Filmintézet két némafilmjének zenei aláfestéseként - olvasható a közleményben.

Mint írják, kiállításokkal, társasjátékokkal és a Filmarchívum filmjeivel várja a látogatókat a MűvészVölgy Kúria névre keresztelt, felújított kapolcsi Kastély. A főtéri események mellett egy-egy hétvégére programot hoznak Kapolcsra a Művészetek Völgye udvarai is. Kedvenc előadóit hívja meg Harcsa Veronika, impró színházzal készül a Momentán Társulat, fiatal tehetségeket mutat be a Hangfoglaló Udvar, az önkifejezés új művészeti formáival ismerteti meg a közönséget a MANK Artporta. A népzene és a hagyományőrzés iránt érdeklődőket a Hagyományok Háza Folkudvara és a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség Muharay Udvara várja. A koncertek előtt érdekes beszélgetésekbe lehet bekapcsolódni, szó lesz többek között a klímaváltozásról, a vírushelyzetről, az átrajzolódó turizmusról és, a nagyvárosok jövőjéről is.

"A Völgyhétvégéket azoknak ajánljuk, akik szívesen töltik a hétvégéjüket a természetben és szeretnek aktívan részt venni beszélgetéseken, előadásokon, művészeti workshopokon, elmerülni egy kiállítás képeiben, kikapcsolódni egy koncerten vagy filmvetítésen. Más lesz az őszi program, mint a Művészetek Völgye, jóval kisebb léptékű mini fesztiválokat tervezünk, betartva a járványügyi előírásokat" - idézi a közlemény Oszkó-Jakab Natáliát, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatóját.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a környék természeti szépségeit bemutató kirándulásokat szervez. Az Aktív Magyarország és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány támogatásával további kikapcsolódási lehetőségek valósulnak meg. Minden nap két kerékpártúra indul, amelyeken az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő e-bike-okat tesztelhetik az érdeklődők és a Völgyhétvégéken debütál a Digitális Vándor túra applikáció is.

A járványügyi korlátozások miatt a fesztiválon minden helyszín kizárólag jeggyel látogatható, a létszám pedig napi ötszáz főben lesz maximalizálva. Bővebb információk a www.muveszetekvolgye.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.