2022.08.04. 12:30:00 5704 237

Szikár a táj? „Virágoztassuk fel” a legjobb augusztusi zöldségekkel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hurrá, itt a másodvetés időszaka! Akinek van egy kis talpalatnyi földje, terasza, erkélye vagy pár darab balkonládája, ragadjon kerti szerszámokat! A nyár végi ültetéssel ropogós – és vegyszermentes - terményeink lehetnek az őszi szezonra. (Persze öntözési lehetőség hiányában veszett fejsze nyele a próbálkozás…)

Szárazságtűrő növény - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szárazságtűrő növény

Lehet, hogy a hűvösebb hónapokban kicsit több figyelem kell a növénytermesztéshez, de az eredmény biztosan megéri majd a fáradságot. A bőséges őszi kert érdekében most augusztusban kell elkezdeni a munkálkodást. Habár az írisz és a krizantém nagyon szép virágok, ha most ülteted, csak jövőre fog virágozni majd, ráadásul ételnek sem számítanak, így az elvirágzott vagy már letermett növények helyén érdemes inkább zöldségeket vetni.

Másodvetésre alkalmas növények

Zöldborsó – A viszonylag korán beérő (60 nap) fajtákat érdemes választanai, és nem szabad sokáig várni a betakarítással, mert hamar keserű ízűek lesznek a borsószemek.

Uborka – Aki hamar szeretne bőséges termést betakarítani, válassza az uborkát!

Spenót – Még a hűvösebb időjárási körülmények között is képes megélni, de a napsütés nagyon fontos a spenót számára.

Sárgarépa – Gyökérzöldségként a laza talajt szereti, vízigénye viszonylag magas.

Retek – Az egyik leggyorsabban termő zöldség a maga 3 hetével. Gyökérzöldség révén fontos, hogy jó vízelvezetésű talajba ültessük.

Fejes és kelkáposzta – Nem is gondolnánk, de a hűvösebb idő elősegíti kihozni a káposztafélék finom, diós ízét. A magról a betakarításig ennél a zöldségnél csak körülbelül két hónapra van szükség.

Cékla -Ez a növény meglehetősen vízigényes, így csak akkor próbáljuk meg a másodvetést, ha elegendő öntözővízzel tudunk gazdálkodni.

Brokkoli – Ez a zöldségünk nem igazán szereti az árnyékot, valamint fontos még, hogy elegendő helyet hagyjunk ki közöttük az emelt ágyásokba történő ültetéskor.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Villámgyors gyümölcsös sütik

Nyaralás közben, főleg a nagy kánikulában az ember nem szívesen tölti az időt a konyhában, ha nem feltétlenül muszáj. Otthon főzőcskézünk, de ezt a folyamatot minél gyorsabban és hatékonyabban szeretnénk letudni. Azonban azt is figyelembe kell vennünk, hogy amellett, hogy gyorsak vagyunk érdemes hatékonyan is gondolkodni. Lehetőleg kis energiabefektetéssel nagyobb mennyiségű falatoznivalót készítsünk, ami laktató és nem is romlik a fejünkre azonnal, ha nem tesszük hidegre. Ilyenkor jöhet megoldásként szóba a gyorsan elkészíthető gyümölcsös süti. Praktikus, ízletes és bármikor fogyasztható, ha a család megéhezik. Nézzük milyen recepteket próbálhatunk ki.

Nem bírsz leállni a befőzéssel? – Készíts hagymalekvárt!

A nyár vitathatatlanul a lekvárok, befőttek, savanyúságok, vagyis az ízek télire történő elmentésének időszaka. Már nálad is sorban állnak a kamrapolcon házi készítésű finomságok, de úgy érzed, még hiányzik valami, a lenti recepttel bővítheted a repertoárt. Készíts hagymalekvárt!

Ízletes mikróban készült ételek

Tény, hogy vízben főzve sokkal autentikusabb élményt nyújthat egy étel ízvilága. Talán ezért is ódzkodnak tőle oly sokan, hogy mikróban készítsék el a vacsorájukat. Azonban vannak olyan fogások, amelyeket, ha a szükség úgy kívánja bátran elkészíthetünk mikróban is. Válogatásunk ételei nemcsak gyorsan elkészíthetők, hanem az ízük is kifogástalan! Szerintünk érdemes kipróbálni őket!