2014.12.31. 11:00:00 8939 36

Szilveszteri vendégvárók: csakis finomat, de gyorsan!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Eljött a szilveszter napja, és még mindig nincs ötleted, hogy mi legyen az esti menü? A virsli természetesen elmaradhatatlan, de éjfélig is fogyasztani kell valamit. Még elszaladhatsz bevásárolni és kipróbálhatsz valami újdonságot (mártogatós finomságok), vagy visszanyúlhatsz a gyökerekhez, és készíthetsz például retró szendvicset.

Virsli, felvágott - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Virsli, felvágott

Retró szendvics

Egészen biztos, hogy minden magyar kedvenc szendvicse, még akkor is, ha nem tud róla! A hozzávalókból azonnal rájössz, hogy mire gondolunk. :) Tiszta 80-as, 90-es évek!

  • kenyér
  • vaj vagy margarin
  • párizsi
  • főtt tojásszeletek
  • savanyú uborka szeletek
  • reszelt trappista sajt
  • és a lényeg: piros arany :)

Ugye az elkészítési módod már le sem kell írnunk. :)

Mártogatósok

Modern és egészséges vendégváró falatkákat is készíthetsz receptjeinkkel. Egy fincsi kence, néhány csík zöldség és voilà: remekül fog mutatni az asztalon is.

Mártogatós (dip) receptjeinket itt olvashatod, nyugodtan válogass!

Lencsesaláta

Ha nem lencsefőzelékkel szeretnéd várni az új évet, akkor próbáld ki ezt a karfiolos vöröslencse salátát. Recept itt!

Lencsegulyás, ahogy mi készítjük!

Nálunk ez elmaradhatatlan, idén is így készült és isteni finom lett! Alig várjuk a vendégeket, bár mi ezt hagyományosan január 1-jén fogyasztjuk. Igaz, nem a leggyorsabb az elkészítése, de bátran ajánljuk kezdőknek is. Egy-két segítőkézzel pedig hipp-hopp a tűzre kerül, ott pedig egyedül is főni fog. :)

Hozzávalók:

  • 1 kg lencse
  • fél kg sertéscomb felkockázva
  • fél kg füstölt csülök felkockázva
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 sárgarépa karikákra szelve
  • pirospaprika
  • 1 teás kanál erőspista
  • só, bors ízlés szerint
  • késhegynyi kömény
  • 2-3 babérlevél
  • 3-4 ek. mustár
  • olaj

Elkészítés

Kb. fél napra vagy egy éjszakára beáztatjuk a lencsét. Felkockázzuk a vöröshagymát, megsózzuk és olajon üvegesre pároljuk, majd félre húzzuk a tűzről és rátesszük a pirospaprikát. Amikor visszakerül a tűzre a sertéscombot rádobjuk és átforgatjuk, majd rákerülhet a csülök is, ezzel is átforgatjuk, egészben beledobjuk a fokhagyma gerezdeket, és felöntjük vízzel. Mivel a csülök valószínűleg elég sós, ezért csak a végén sózzunk, ha szükségét érezzük. Babérlevelet és borost teszünk bele. Kislángon kb. 30-40 percig főzzük, majd hozzáadjuk a sárgarépát, az erőspistát és az őrölt köményt. Kb. 15-20 perc után mehet a levesbe a lencse, ezzel is főzzük még egy fél órát, a végén a mustárral besavanyítjuk egy kicsit.

Pogácsával, sajtossal vagy friss kenyérrel fogyasztjuk. Sajtos ötleteket itt olvashatsz.

Jó étvágyat!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...